Last news in Fakti

4 Февруари, 2024 20:08 2 333 20

Пиян и дрогиран шофьор причини две катастрофи в София

  • катастрофи-
  • пиян-
  • дрогиран

При втората колата му се е забила в спрял на червен светофар автомобил, водачът му е в тежко състояние

Пиян и дрогиран шофьор причини две катастрофи в София - 1
Снимка: Фейсбук/Катастрофи в София

Мъж с положителни тестове за алкохол и наркотици предизвика две катастрофи в столицата, предаде NOVA.

При втория удар, на кръстовището на бул. "Андрей Сахаров" и бул. "Александър Малинов" в столичния квартал "Младост", колата му се е забила в спрял на червен светофар автомобил. Водачът му е в тежко състояние в болница. По думи на очевидци ПТП-то е станало в 4:30 сутринта.

По информация на NOVA 47-годишен мъж е в тежко състояние, с опасност за живота. Той е управлявал кола, която е ударена отзад, докато чака на червен светофар. Водачът е 55-годишен мъж, а пробите му и за алкохол и за наркотици са положителни. По данни на СДВР минути преди това шофьорът причинил и друго пътнотранспортно произшествие и избягал от него.

От УМБАЛ "Света Анна", където е приет, информираха, че пострадалият е с хематом на мозъка, счупен нос, както и тежки фрактури на таза.

Мъжът е минал на няколко червени светофара и се е опитал да избяга и от двете произшествия. Това разказа пред нова шофьорът на първия ударен автомобил.

"Леко мръднах, автомобилът ме удари отзад в дясно, не спря, продължи и мина на червено. Аз на аварийни светлини тръгнах след него и се свързах със 112. На следващото кръстовище имаше още един спрял автомобил на червена светлина и въпросният се вряза в него без спирачен път", разказа Вълко Иванов.

По думите му автомобилът се е движел поне със 100 км/ч. "Той ми обясняваше, че му се пушело и искал да си вземе цигари от колата, не го интересуваше какво се случва, не бил ме ударил, не бил ударил другата кола. Буйстваше и искаше пеша да си тръгне, защото автомобилът му не можеше да запали", каза още водачът.

"Пробата за алкохол показва 1,99 промила, а тази за дрога е отчела употреба на кокаин. 55-годишният мъж ще бъде задържан, след като излезе от болница. Ще бъдат назначени експертизи, които да установят с колко км/ч се е движила колата, причинила катастрофата", заяви старши инспектор Динко Трифонов от КАТ-София.

Катастрофата много наподобява тази, при която загина Mилен Цветков. По сходен начин, докато изчаква светлината на светофара да светне зелено, журналистът беше ударен от лек автомобил, водачът на който също бе с установени наркотични вещества в кръвта.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ужас

    29 3 Отговор
    Кога в тази държава ще има нормално правосъдие ???? Предизвикваш катастрофа , защото си карал под влиянието на наркотици или други вещества и никои нищо не ти прави , особенно , ако сте богат .....
  • 2 И аз съм част от този народ

    28 5 Отговор
    Но истината е една. Този народ само Хан Крум го оправя. Само от тояга и сопа разбираме.

    Коментиран от #9

  • 3 хххх

    6 16 Отговор
    Не е бил нито пиян нито дрогиран!! Просто комуне...
  • 4 С условна присъда ше се отърве

    11 1 Отговор
    И така ще е винаги
  • 5 Ясна работата

    22 2 Отговор
    Пак китайски чай ли? Мекерето уби Цветков и си е в къщи. Тоя е следващия. Съд и прокуратура направиха път на пияни и дрогирани да си убиват на воля. Та вие за коя България ми говорите? За нашата или на корупцията обвита в политически интереси? И след като няма жертви, тоя ще си продължава да пасе дрога и алкохол на воля. Обичам страната си, на ненавиждам държавата която ни е мащеха.
  • 6 Шопо

    7 14 Отговор
    В четири през нощта никои не спира на червено.
    Ако много искаш някой да се удари в теб натискай спирачката здраво и не мърдай от там.

    Коментиран от #8, #19, #20

  • 7 Писна ми

    15 7 Отговор
    Като няма вече Белене и Ловеч, виждаме резултата. Деградация закриляна със закони, адвокати и прокурори. И нотариуси разбира се.....
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ха ха

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "И аз съм част от този народ":

    не е до законите , а до тия дето се крият зад "законите" и тероризират народа , от малките ченгенца до големите мутри всичко е мафия и иска "Крумови закони" за да краде по лесно
  • 10 Е46ца

    2 17 Отговор
    Това си е злополука , защо да го вкарват в затвора.На всеки може да се случи.Тя цялата държава се руши , вие за няква пиянка се притеснявате.Наркотици на 55 годишен ми звучи като малко съмнително , но всичко е възможно.Колкото за милен цветков както спомена колегата ,евала на момчето ,че ни отърва от него.Ако може и с другите журналисти така да стане ,щее супер дори бонус някой депутат.

    Коментиран от #17

  • 11 Коментар

    3 2 Отговор
    Какви са тези дъртаци на по 55 години където се друсат?Засенчиха тийнейджърите!Пият,дрогират се и после карат коли като застрашават своето бъдеще и това на другите.
    Да се лекуват,а не да позволяват на зависимостите си да им унищожават живота!

    Коментиран от #12

  • 12 Е46ца

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Коментар":

    Тестовете са фълшиви.Може ли тоя дъртак да не се е друсал.Кой знае всеки ден пие по 1 шепа хапчета и станала белята и айде сега сензация.В българия най-обичаме такива новини.

    Коментиран от #15, #18

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Да висне направо тоя ypoд,

    4 0 Отговор
    преди това да получи цигара, като му се е пушело толкова с два промила...
  • 15 Да, може и да е фалшив тест от кодеин в

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Е46ца":

    сироп за кашлица! Прав си! Ама за два промила и жертва - директно въжето, тия тестове са ок, не е от ментови бонбонки 2 промила!
  • 16 МЕЧЕШКА УСЛУГА...ИНДИЙСКА ПОГОВОРКА☝

    3 0 Отговор
    ЗА ДА НЯМА ...„УЖКИМ” ГОНКИ...
    ПО БУЛЕВАРДА....СПРЯХА НОЩНИТЕ
    ЖЪЛО СВЕТЕЩИ СВЕТОФАРИ💡
    АПРОПО...ТОЗИ МАЛИНОВ БУЛЕВАРД
    ОТ ОКОЛОВРЪСТНОТО ДО ЦАРИГРАД
    И НА ОБРАТНО ......Е С ПРЕДИМСТВО...
  • 17 Шофер

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Е46ца":

    Ти си с ник на модел на БМВ, ясен си; то за шофьор на БМВ злополука е, когато не наруши нито едно правило.
  • 18 Лада Самара

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Е46ца":

    То и свидетелството за завършено НАЧАЛНО образование явно е....фЪлшиво...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.