Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 10:16 5 804 35

Ветко и Маринела Арабаджиеви били жертви на Мартин Нотариуса

  • мартин божанов – нотариуса-
  • убийство-
  • арабаджиеви

Те са използвали услугите му, за да освободи сина им Вълчо от следствения арест.

Ветко и Маринела Арабаджиеви били жертви на Мартин Божанов – Нотариуса. И не само – банкерът Петя Славова също е била изнудвана от него, пише Crimesbg.com.

Ветко и Маринела са използвали услугите му, за да освободи сина им Вълчо от следствения арест. След това те се обърнали към него за да подготви и върне екстравагантните олигарси от Испания у нас.

Твърди се, че именно Нотариуса им подшушнал кога да избягат от България. Той обаче пропуснал да ги предупреди да вземат със себе си и Вълчо. Така младежът се озова зад решетките, изкупвайки грешките на родителите си.

След това Нотариуса не успял да им уреди бързо излизане от родния арест. Той ги убедил да се предадат с уверението, че ще лежат максимум 72 часа. Но вместо това престоят им на топло се проточи месеци наред, което разсипа здравето на Маринела. Тя все още се възстановява от ужаса. Още по-тежко изтърпя ареста си Ветко, който бил на крачка от лудостта, ако вярваме на съкилийниците му.

Известните богаташи били принудени да му се отчитат в кеш всеки месец, въпреки че сметките им бяха запорирани.

Божанов също така настоявал Арабаджиеви да му водят нови тлъсти клиенти. Най-много го блазнел свата на олигарсите Миню Стайков, както и Веселин Денков, чиято половинка Ивайла бе в тясното обкръжение на Маринела по онова време. За негово нещастие Денков и Стайков излезли костеливи орехи. Те отказали станат жертви на рекета. Нещо повече – Ивайла Бакалова единствена се осмели да покаже лицето му пред обществото, представяйки сензационни и скандални записи как той изнудва мъжа ѝ със стотици хиляди евро.

Най-големият крах на Нотариуса с Арабаджиеви бе фактът, че те излязоха на свобода не благодарение на него, а заради променената политическа конфигурация през 2021 г. Тогава ПП и ДБ дойдоха на власт.

Тя се прочу с източването на тлъсти суми от сметките на вип клиентите на “Инвестбанк”, сред които бе и разстреляният варненски бизнесмен Боби Манджуков. Славова разчитала Мартин Божанов да замете следите на престъпленията, но вместо това била принуждавана от него да му прехвърля скъпи и лъскави имоти от портфолиото си. Така тя таила надеждата, че няма да я застигне съдбата на Маринела Арабаджиева в затвора.

Според близки до банкерката, тя му се отчитала буквално месеци преди разстрела, защото тайните, които той знаел били твърде тежки и опасни.

Припомняме, че адв. Велимир Атанасов и съдружникът му Мартин Божанов са партньори в консултанските дружества „Бърд Консултинг“, „Холк Консултинг“ и „ИБ-Консултинг 1”. Именно тези дружества с управител Мартин Божанов са и основните консултанти на „Инвестбанк” и лично на собственичката Петя Славова. Нещо повече – тези компании са най-доверените съветници на Славова, представлявайки банката по най-важните дела.

В светлината на подобни разкрития, органите на реда все по-активно опитват да съберат данни и за останалите му жертви, попаднали в капана на Мартин Божанов-Нотариуса, за да подредят пъзела от рекет и измами по високите етажи на хайлайфа и ъндърграунда.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 бандит методиев борисов

    43 7 Отговор
    наше момче беше, истинско гейрберастче
  • 3 те са били любовници ,

    12 0 Отговор
    инвестбанк е давала пари и е перяла пари . манджуков е умрял много отдавна . руския бизнес го закърши след това . и ктб като конкуренти ги фалираха . за да се уредят арабаджиеви , славова и всичките страдащи е необходим доста интелигентен подход . гешев е неразбрал , кушлев и нап са спали и прибирали тлъсти комисьонни . е имотите масларов син не ги е купил , а той е познат като организатор на убийства . също и наглите . да ги вземат на нотариуса и да ги върнат на който са имотите . ама той има 3 . и не бил нотариус . и тогава неуредил никой от олигарсите на пеевски - арабаджиеви , славова , .Следователите не са глупави хора .
  • 4 и какъв е извода

    39 0 Отговор
    Можем да напрами едно заключение,че колко и силен да е един човек друг човек с една пушка и един патрон винаги могат да премахнат за един лев колкото и пари да имаш!
    Бъдете щастливи и без алчност!
  • 5 Раданч Татлъту

    14 13 Отговор
    Нотариуса беше прекрасен човек и демократичен българин.☠☠☠😢☠☠☠
  • 6 ббббббббббббб

    31 2 Отговор
    Ехехе! Много народ, все мастити богаташи, са му имали зъб и са търсели как да се отърват от него. Нима си е вярвал, че няма да му намерят цаката?

    Коментиран от #21

  • 7 факт

    42 0 Отговор
    Постмортем като заваляха едни разкрития, едни откровения, едни жалби... И тъкмо след 20-30-годишно разследване щели да му повдигнат обвинение и то взе, че стана белята. Нали никой не си представя, че някакъв си никаквец ще краде безогледно, ще изнудва олигарси, ще коли и беси в съд и прокуратура, ще си сменя егн-то, ще разнася бали с пари между престъпници и магистратити, и за това не знаят поитиците ни, които вече 35 години борят корупцията и все не успяват да я преборят. А сега ще се разследват сами. Мафията си има държава.
  • 8 Раданч Татлъту

    8 2 Отговор
    Марасаебе💋👧💋
  • 9 Румен Американеца

    29 0 Отговор
    Хайде сега, залъгалки, дъвки за балончета и захарен памук за отвличане на вниманието. Интересни са имената на прокурорите, нотариусите, полицаите, магистратите и политиците които са били в играта, а не Ветко, Петко и Моторетко.
  • 10 Закъсняха със разтрела

    17 1 Отговор
    Такива трябва бързо да заминават
  • 11 Гандалф

    13 1 Отговор
    Я ми кажете, кои от широката общественост познаваше нотариуса преживее..сега всеки ще се упранява т
    На негов гръб..ще се изкарват жертви..къде бяха преди..защо не го казваха преди..не защитавам нотариуса..най вероятно повече половината неща са истина...след следващото убийство..нещата ще се повторят...вкупом ще почнат пишат по медий, да дават интервюта..къде бяха същите хора преди убийството на къро алексеи петрови прочие..
  • 12 престъпниците трябва да се съдят , дори

    21 0 Отговор
    и мъртви а откраднатото да се конфискува , защо това не се прави ?
  • 13 държавата трябва да прави такива разстре

    18 0 Отговор
    ли на такива мутри , а не те да стават после депутати !
  • 14 Мошеници

    21 0 Отговор
    жертва на мошеник , как да не се разстрои човек ?

    Коментиран от #15

  • 15 Мда

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "Мошеници":

    Аз се просълзих....
  • 16 гумата

    15 0 Отговор
    От статията излиза, че има срастване на полицията с престъпността- нищо друго. И какво излиза, че семейството са дали подкуп, за да се освободи сина им. С това сочат, че съдът е взел подкуп, за да пусне сина им... Излиза, че спец съдът е бил функция на мафията и полицията за изнудване и рекетиране на по- заможни хора в България. От това излиза, че имало престъпни структури за рекет на по- заможни хора.... А обвиненията на прокуратурата какво са тогава? Част от престъпната схема ли? Много странна ми изглежда тази статия!
  • 17 Омръзна ни !

    16 0 Отговор
    Откакто тоя го ,,неутрализираха", да ни занимавате със съвместните му далавери с Правосъдната ни Система...!
    Аре у лево...- нищо няма да се промени,докато не се изрине Престъпната ,,Сглобка"...!
  • 18 Циник

    12 0 Отговор
    Егати държавата сме с олигарси Ветко, Миню и Маринела. Грую, Гочо и Кута все още само милионери ли са?
  • 19 И как

    13 1 Отговор
    Вълчо от шофьор в "Родопа" , стана Ветко и мултимилионер ?
  • 20 добро утро

    10 1 Отговор
    Кой е стоял и стои още над разни посредници като Нотариуса, Пепи Еврото, Яне Янев и други ? КОЙ?...сега е един тлъст депутат в списъка Магнитски, и до него седи на първия ред в НС един друг бивш дългогодишен премиер...от кръга на Сараите..

    Коментиран от #23

  • 21 хаха

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "ббббббббббббб":

    това е псевдоверсията---истинската е за ОПГ-ето на Бацетата - ДП, ББ, АД...тази, която милиция и прокурватура замитат..
  • 22 Гладен брокер

    11 1 Отговор
    Какви жертви са щом си плащат за да не ги застигне п.авосъдето.
  • 23 Той

    9 0 Отговор

    До коментар #20 от "добро утро":

    и адвоката на екзекутирания "нотариус" потвърди работните отношения на вече мъртвия му клиент с възпълничкия !
  • 24 Сега всички

    7 1 Отговор
    Коклуци ще се изкарат жертви на другия боклук и ще прикрият доходи!
    Защо никой не коментира имуществото и банковите сметки на Обамовия?
    Защо тия “ пострадали” са мълчали до сега? Ако са били толкова “ чисти”, какви услуги са искали от Божанов?
  • 25 Аре бегай

    8 2 Отговор
    Всички плъхове започнаха да излизат от дупките си, изкарвайки себе си жертвата а всъщност са в същото корито пълно със помия. Това не са олигарси а мошеници забогатяли набързо с помощта на някой нотариус....
  • 26 ИзбираТела

    5 0 Отговор
    По-скоро им е бил момче за всичко - слуга.
    Бил и като некъв робин Гуд.
    Накрая го пенсионираха с почести.
  • 27 БГ територията

    3 1 Отговор
    Сега изливат помия на гроба му, тяхната си собствена помия ама демократично облечена в бяла риза и представена на обществото като чиста сълза.
  • 28 Анонимен

    4 0 Отговор
    Един боклук е изнудвал други боклуци.
  • 29 Иронично

    3 0 Отговор
    Колко удобно се получава. Схемаджиите плащали луди пари на следствие, съд и прокуратура за подкупи си намериха изкупителна жертва която не може да говори. Че е бил корумпиран здраво обвързан със власт имащите е ясно, но да го правят по-черен дори от дявола....нещо намирисва тука. Всички институции се надпреварват уж да търсят истината а прехвърлят стари и неизчистени сметки на неговото конто. А медиите ще ги направят светци в очите ни, това е тяхния принос към бг димокрацията в действие
  • 30 Мафиотка държава!

    5 0 Отговор
    За какво изнудване се говори? Мартинчо си е сключвал съвсем редовни договори...
    Прокурори и съдии, правосъдни деятели трябва да бъдат разследвани и осъдени.
    Всичко е прогнило и България не е правова държава! Само огън може да прочисти заразата.
  • 31 То е ясно !

    2 0 Отговор
    Гешев трябва да лежи в затвора поне 10 г.
  • 32 Значи аз ако съм олигарх

    3 0 Отговор
    Ще имам лична гвардия бузскрупулни главорези но не българи и почти всеки ден ще има жертви точно като този божанков милиционери магистрати
  • 33 Всеки по реда си

    2 1 Отговор
    Сега е ред на Първа инвестиционна банка.
  • 34 5569

    1 0 Отговор
    Целият бизнес елит крие мръсни тайни, които не желае да се разкриват пред службите. Няма нито един читав бизнесмен в Бг. Всичките са престъпници. Странно е, как Нотариусът е узнавал тайните им и ги е изнудвал. Странно е и как тоя бизнес елит е готов да му плаща незнайно какви тлъсти суми доживот, вместо да си уреди нещата по законен път.
  • 35 Росен

    0 0 Отговор
    Ех, ако можеше всички българи да са жертви колко вие щеше да е чудесен живота в България. Пробвайте да ви дадат някой лев като репресирани.