Last news in Fakti

21 Февруари, 2024 14:05 2 784 41

Калин Стоянов: Нотариуса дълго е бил под наблюдение, изучавани са навиците и маршрутите му

  • калин стоянов-
  • мартин божанов - нотариуса-
  • наблюдение-
  • маршрути

Очаква се задържане и на други лица, участвали в престъпната група за трафик на мигранти. Към момента в рамките на операцията в Бургаско са задържани десет души. Предстои да бъдат повдигнати обвинения, каза още вътрешният министър

Калин Стоянов: Нотариуса дълго е бил под наблюдение, изучавани са навиците и маршрутите му  - 1
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Калин Стоянов, който е в Бургас, където от сутринта тече специализирана полицейска акция, говори пред журналисти и за това дали убитият Мартин Божанов-Нотариуса е бил сътрудник на органите на реда, съобщават от novini.bg.

„Това ще бъде изяснено в рамките на досъдебното производство. Прокурорът е този, който може да поиска подобен тип операция“, каза Калин Стоянов.

„Работи се изключително активно. Това е поръчково убийство – вероятно".

Трудно се разкрива този тип престъпления. Жертвата вероятно е следена, изучавани са навиците и маршрутите му. Дълго е бил под наблюдение“, поясни МВР министърът и призна, че редовно се провеждат работни срещи по случая.

Очаква се задържане и на други лица, участвали в престъпната група за трафик на мигранти. Към момента в рамките на операцията в Бургаско са задържани десет души. Предстои да бъдат повдигнати обвинения. Това каза на брифинг в Бургас министърът по темата с престъпната група за мигранти.

Той уточни, че през последните няколко месеца организираната престъпна група е била изключително активна. Действала е на територията на цялата страна, предимно в Бургаски регион. В операцията участват служители на Главна дирекция "Гранична полиция" и Държавна агенция "Национална сигурност". Групата е била наблюдавана.

Различни са маршрутите, през които мигрантите са били прекарвани в Бургаска област. Събрали сме достатъчно данни кой каква роля има в тази група - ръководител, помощници, логистици, уточни Стоянов.

Задържан е лидерът на групата, криминално проявен. Към момента няма информация да има замесени служители от която и да е структура на Министерството на вътрешните работи, каза министърът.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕдинОтМногото

    21 0 Отговор
    Хахахахах
  • 2 честен ционист

    15 1 Отговор
    Всеки със сменено ЕГН автоматично влиза в графата „оперативно интересно лице“
  • 3 Бойко шкафа евроатлантик номер1

    23 0 Отговор
    Глупости,пратих убиеца на трактора и човека си свърши работата...
  • 4 сара

    20 0 Отговор
    Бре, колко добре бил проучен...
  • 5 Иванова

    22 0 Отговор
    Вярва ме ти, остава и ти да си повярваш! До вчера никой не беше чувал за него, се дълго време е бил под наблюдение. Ако е така , би трябвало на МВР да са известни лицата с които е контактували и които са го покровителствали. Но нещо не Ви се иска да ги назовете. Крайно време е да си подадеш оставката и Сарафов също!!!

    Коментиран от #7

  • 6 браво , браво , ами да

    8 0 Отговор
    оттам е основния поток Турска - бургас, софия . затова месните се омешват с мигрантите в по топлите сезони . за 4-5 месеца минават около 90 000 . видяха се стачки по границите , спец части . полска, беларус, сръбска, ами не ги искат . по 20 000 в месец значи 700-800 на денонощие . е сега , ами значи защо е пълна бургаската морга и то с мигранти . това са десетки курсове дневно и пътуващи на стоп . гранична полиция знаят . ако не бяха ниските огради , мигранските лобисти и месни бг жители от афганистански, кюрдски, марокански, сирийски произход . 380 000 за година . охохохохохохохохохох
  • 7 12-1

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иванова":

    Тези, които са го наблюдавали, изглежда са чакали своя момент да го изнудват, нищо повече като полза за обществото.
    Така, за съжаление, свидетелстват всички резултатите от всичко разследвания през неслучилия се "период на прехода"
  • 8 Всъщност

    15 0 Отговор
    доста работа е свършило мевере , за което му се плаща яко , научил е навиците на бандит , който се занимава с противозаконна дейност от десетки години. Хвала , на такива системни администратори
  • 9 Той

    13 0 Отговор
    къде е бил до като са го следили толкова време ? Като всеки изпечен мошеник има и на гърба си очи !
  • 10 сестрата на карамацки

    2 1 Отговор
    има дедективска агенция . Асан - клуб бивши спецназовци . Явно този опит е бил ползван . дедективите се имат с полисманите , а баретите се имат с баретски инструктури , преподаватели , ами интереса ги е събрал . малко като мосад по книгите . с тракер в колата и по други начини . килърите 6 , така следеха . е то и асан с жената на драгалевци са ги следили . ето прилика . но висок дебел страшни очи, колело с дебели гуми , явно в горна баня камерите не са видяли . различни роли . ту шофьор помагач . ту турист на колело . трета е Анонимен . георги в борисовата така се кри 8 години . сложно .
  • 11 Опааа

    12 0 Отговор
    Лелеееее,колко са зле милиционерите! 🤦‍♂️
  • 12 И какво ?

    13 0 Отговор
    Калин Стоянов: Нотариуса дълго е бил под наблюдение...... Хм.......наблюдавахте ли го хубаво ?
  • 13 Ъхъъъъъъ мозък

    13 0 Отговор
    "дълго е бил под наблюдение"...... Докато го приключихме, че много взе да пие и да говори.......
  • 14 Ъхъъъъъъ мозък

    13 0 Отговор
    Калин Стоянов: Нотариуса дълго е бил под наблюдение, изучавани са навиците и маршрутите му----------и от кой ? От кой бре умник ?
  • 15 И как бре Калинчо Стоянов,

    12 0 Отговор
    да те питам младежо, сте го "наблюдавали и сте му изучавали навиците" и маршрутите му чак от Бургас ? От хотел Приморец ли го правихте това или как ? .... или Янко Кесаровски ви го разказа ? И това за"центъра на влияние" включва ли всички апартаменти (над 75 на брой, подарени на магистрати от Здравко Станчев и Янко Кесаровски?)..... А включва ли и тези от "вътрешна сигурност" ? А ти Калинчо Стоянов, дали не си бил лично на поне 7-8 спявки да питам ? А? Дали няма и за теб да излезе инфо ?
  • 16 Ъхъъъъъъ мозък

    11 0 Отговор
    Калинчо, ....... ти остави Нотариуса пич, дали дълго е бил под наблюдение, и дали са изучавани навиците му и маршрутите му..... Мисли за себе си, дали ти не си бил под наблюдение, и дали не са изучавани навиците Ти !
  • 17 ДПС министъра на МВР

    10 0 Отговор
    Разследвал мафията!

    И в резултат на всичко това тя ставала все по-силна...

    Бай Ставри всичките ви очаква в новия затвор.
  • 18 Няма нито едно обвинение или дело

    9 0 Отговор
    В Бургас, Калинчо..... където Здравко Станчев и Янко Кесаровски да НЕ са го играли лобисти и да не е спечелено от тях ! Нито едно за 20 години !
  • 19 Няма "центрове за влияния", няма оууу

    10 0 Отговор
    Няма и цели села в Гърция собственост на магистрати, 5 звездни хотели на Атон и т.н...... и категорично не са им продавали никога ново строителство за 350-362 евро квадрата на топ дестинации и в Бургас, и в София, и във Варна ......Няма такова нещо, само усещане за това има....И всич не е вярно че 183 апарта поне, към съдебната власт в Лозенец, Бояна , Изток ..... бяха купени за по 70-75 хиляди лева от някакви продажни боклуци....хич даже нали ? А?
  • 20 Само проверете бе хора .....

    5 0 Отговор
    Колко магистрати имат собственост в строителни обекти на Трия Инвест ? Има ли човек даже от гилдията който да няма собственост там .... в обектите на Здравко Станчев и Янко Кесаровски ? Кой е ? Има ли такъв и как го е пропуснал се чудя ? Едва ли са много......
  • 21 Къв Нотариус бре хора, къв Петю Еврото

    9 1 Отговор
    Че тези хора са просто мишки на много по мощни хора....
  • 22 Категорично твърдя че

    6 0 Отговор
    90% от магистратите примерно в Бургас имат собственост в строителни обекти на Трия Инвест на Здравко Станчев и Янко Кесаровски на 40% от реалната цена поне и са ги напънали като евреи в гето на спявки......
  • 23 Калинчо, а ти познаваш ли

    3 0 Отговор
    Здравко Станчев и Янко Кесаровски, а младеж ?

    Коментиран от #30

  • 24 Калинчо ми е братчед

    6 0 Отговор
    Не е лош човек, да ви кажа, просто е "адаптивен" . Като го назначиха в икономическа в Бургас лично за него ходатайства един "силен" човек който шефче на охраната на Лукойл го играеше тогава и даже не искаше да го прави човека ама го направи ..... .

    Коментиран от #25

  • 25 Ъхъъъъъъ мозък, от вътрешна сигурност

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "Калинчо ми е братчед":

    Точно Владимир Петров го направи, .....който на едно бюро с него беше тогава, година и нещо и му беше ментор 9 месеца.... и после напусна полицията когато Борисов главен секретар стана и му тегли една майна пред 310 човека и шут му би когато му каза, че трябва да се обръсне въпреки, че в личната карта е с брада . Беше топ едно по участия и оценки на Европол тогава впрочем Владо .... А че криминални фирми на Борисов тогава бяха охрана на Лукойл и бяха на хранилка тогава спор няма. И баджанацата на Владо беше на Златев роднина по линия на брат му.... и .....и........и......... И З.Станчев е също съученик и съквартирант по време на студентските години на брат му който е впрочем огромен фактор в момента като ......
  • 26 огромен фактор в момента

    2 0 Отговор
    на ЦРУ !

    Коментиран от #38

  • 27 А кой е Калинчо, .......

    6 0 Отговор
    Да питам ! Как изплува до шамандурата ?
  • 28 Ъхъъъъъъ мозък

    4 0 Отговор
    """""Калин Стоянов: Нотариуса дълго е бил под наблюдение, изучавани са навиците и маршрутите му..... """"" .....Но мен тогава ме е нямало. Ходих тогава на Доган да докладвам в Росенец какво се случва в РДВР Бургас през седмицата .....регулярно събота от 10.00 до 14.00
  • 29 Ъхъъъъъъ мозък......

    3 0 Отговор
    ......, а от "вътрешна сигурност" какво пише за Калин Стоянов, що рязко стана изведнъж секретно ?
  • 30 Здравко Станчев и Янко Кесаровски

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Калинчо, а ти познаваш ли":

    Що му викат на Калин Стоянов "Младеж" а ? Що ти викат тези хора "Младеж" бре ? ...... А?
  • 31 Ъхъъъъъъ мозък

    4 0 Отговор
    Точно от "вътрешна сигурност" ще ти го набият на края... Ама не два ката а 22
  • 32 От мен

    1 0 Отговор
    Дълго време са наблюдавали как го ликвидират
  • 33 Бака Бонка

    2 0 Отговор
    Ама оти му дигате кокалите, по що умре човеко. Па рано требеше, ама ви беше страх!
  • 34 К Стоянов?? 20 год е наблюдаван и

    2 0 Отговор
    Проучван Нотариуса??? Кой Мислиш, че лъжеш?? Никой не ти вярва,! Банда Лъжци и Мафиоти!!
  • 35 От Варна

    1 1 Отговор
    Стига вече с коментарите за този нещастник! Алчен сребролюбец и безскрупулен, обслужвал интересите на тези, които го похарчиха! Дали са политици, магистрати или групировки, все тая! Употребен и ликвидиран, както е известно , нито е първия, нито ще е последния (животът го доказва). Ако така активно се включваха “ височайшите”, бивши и настоящи , в разнищване на проблемите на обществото, държавата ни щеше да е рай! Много отговорен фактор бил този… е за някои може би, но не за народонаселението! Важното явно е да се докара “ Парата в свирката”, хем се чува, хем освобождава напрежението….
  • 36 м-р

    0 0 Отговор
    Вкарвай ги в БЕЛЕНЕ да гледат животните и да се превъзпитат
  • 37 Халваджан

    1 0 Отговор
    22 години са му изучавали навиците ,никое друго животно не е заслужило такова внимание ,Дикенс е създал енциклопедия за това време с хиляди видове включени в нея ,а нашети ,,учени " един индивид не можаха да вкарат в затвора .Как като и те са от същият подвид .
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 дом

    0 0 Отговор
    Аз това мога да го кажа и без да съм министър на вътр. работи. Палячо.