Last news in Fakti

7 Март, 2024 03:11 2 837 19

7 март 2003 г. Килър прострелва в сърцето Илия Павлов

  • илия павлов-
  • убийство-
  • мултигруп

Показните разстрели в най-новата история на България

7 март 2003 г. Килър прострелва в сърцето Илия Павлов  - 1
Снимка: Архив

На 7 март 2003 г. в 19.45 часа килър простреля в сърцето Илия Павлов.

Още през 2003 г. полицията открива свидетел от бившата печатна база, който разказва как на свечеряване е видял човек близо дървото, който стои там повече от половин час. Тъмнината обаче скрива убиеца. Секунди по-рано убиецът вижда как бизнесменът тръгва да излиза през въртящата се врата на входа. За момент пред мерника застава 5-годишно момче, докато Павлов му помага да се оправи с магнитната карта. Илия Павлов още държи за ръката момчето, когато стрелецът натиска спусъка и 42-годишният президент на "Мултигруп" се свлича в краката на детето. Общо 8 души се грижат за опазването на боса, но случката с детето ги обърква.

Петнайсет минути по-късно лекарите в "Пирогов" констатираха неговата смърт. От сърцето на Илия Павлов е изваден куршум 7,62 мм, криминалистите предполагат, че става дума за австрийска карабина "Щаер". Вляво от входа на корпорацията "Мултигруп" на единственото дърво на моравата пред сградата е открита метална скоба, която вероятно е служела като стойка за стрелеца. Част от клоните на дървото са изрязани, за да може да се осигури достатъчно пространство за убиеца. Той се прицелил на 56 метра от входа на сградата, показва следственият експеримент.

Убийството на Илия Павлов слага край на корпорацията „Мултигруп”.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    58 2 Отговор
    До ден днешен нищо не се е променило! Лъжат ни, че с разни комисии ще разследват Сарафов и убийството на "нотариуса"!

    Коментиран от #8

  • 2 123456

    33 2 Отговор
    ами 7-ми е ! Време е за 9мм !
  • 3 ХАХАХА

    69 3 Отговор
    Каква е тази дума "килър" ? Явно няма българска дума ,та автора използва чуждица ,или така се смята за по интелигентен . Друго ,което ми прави впечатление с какво този гръмнатия е заслужил да се споменава . Нещо е направил за България и името му трябва да бъде напомняно често ,за да не се забрави ? Аз пък имам спомен, че този беше поредния кичозен мафиот ,който лъжаше как е спечелил първият си милион . Нали в България имаше много подводници ,та тоя взел че я продал за скрап и забогатял. Мисля ,че такива като този обсадили се от направеното от българите за 45 години не трябва изобщо да се споменава,защото е получил заслуженото!

    Коментиран от #4, #19

  • 4 Българин

    19 28 Отговор

    До коментар #3 от "ХАХАХА":

    Павлов беше съветски агент, един от агентите за задържане на властта у комунистите и техните господари от Кремъл. Той е олицетворение на НРБ човека, работещ за “Родината” на червените - НРБ.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гост

    34 5 Отговор
    В сърцето от 56 метра... това е килър! А сегашните подки един шипков храст не успяха да взривят като хората, докато край него минава Гешеф... :-D
    Майтапа настрана, заради вредни отпадъци като тоя и ком-господарите им сме на това дередже вече скоро половин век, проклети да са навеки!
  • 8 Град Козлодуй

    22 0 Отговор

    До коментар #1 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    мафията е Овладяла Бг
  • 9 и баща му се издаде

    10 4 Отговор
    никакъв показен разстрел не е имало а само показно скриване на личността !!! толова богат човек а на “гроба” му не е стъпвано от погребението насам ?!?!?
  • 10 ДРУГАРИТЕ

    8 1 Отговор
    Затриха башдругаря
  • 11 Типичният българин

    5 3 Отговор
    Хубаво беше през 2003-та
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ЧЕРВЕНИ КУФАРЧЕТА

    11 1 Отговор
    За другарите доведоха до заграбване на народното имущество чрез приватизацията. И почна патакламата между групировките.
  • 14 фАНТОМасс

    10 1 Отговор
    Проблемът е , че убийствата продължават. Просто се сменят героите - сега са Трактора , Къро , брат Галев , Нотариуса ! Какво се е променило ? Смъртта носи полза на някого. На кого ли ? Вижте кои са живите , които стоят вече толкоз години на върха на пирамидата и сами ще разберете за какво става дума !
  • 15 КОГАТО ДРУГАРИТЕ

    9 2 Отговор
    Започнаха да грабят народното и имущество чрез приватизацията, започнаха да се трепат по между си кой повече да заграби. Отявлените комунисти станаха върли капиталисти. Алчността за власт и пари докара червените капиталисти до яростно отстрелване помежду им....с цел повече заграбване и присвояване на народното имущество.
  • 16 ТАКА КОМУНИСТИТЕ

    2 1 Отговор
    Създадоха своите олигарси.....бушоните са в небитието, другарите станаха башкапиталисти.
  • 17 м-р

    7 0 Отговор
    И кой ли беше гл.секретар на МВР-то тогава май сикаджииската мутра от Банкя килъра да не е протеже

    Коментиран от #18

  • 18 А КОЙ БЕШЕ МВР МИНИСТЪР

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "м-р":

    В тройната коалиция водена от комуниста Станишев.
  • 19 какви

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ХАХАХА":

    подводници Като баща му е пръв приятел на стария фатих а младия фатих му взе името АКО не знаеш за бай тошо имаше вицове НО като се кажеше фатих всички млъкваха и се оглеждаха ТОВА беше кгб и дс в едно и зад тях нарко мафията ВСЕ едно да говориш против мафията в техен ресторант