Last news in Fakti

13 Март, 2024 12:38 1 181 3

Върховният съд на Дания ще екстрадира убиеца на Митко от Цалапица

  • близнаци-
  • борислав и валентин динкови-
  • цалапица-
  • убийство

Развитие на казуса

В Окръжна прокуратура-Пловдив е постъпило уведомление за това, че Върховен съд в Кралство Дания е потвърдил решението на Градски съд в Кралство Дания, с което е допуснато предаването на Р.Б., на 30 г., на българските власти.

Р.Б. е обявен за международно издирване въз основа на издадена Европейска заповед за арест от Окръжна прокуратура-Пловдив, където той е привлечен като обвиняем за извършено умишлено убийство в с. Цалапица, обл. Пловдив.

Припомняме, че делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица, обвинени в помагачество, беше отлагано няколко пъти, тъй като съдът чака Рангел Бизюрев да бъде върнат в страната.

Забавянето на екстрадицията доведе и до неколкократно отрагане на делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови. На този етап те са обвинени, че са помогнали на Бизюрев да зарови тялото на убития Димитър и да се укрие, припомня БНР.

И преди последното съдебно заседание – на 26 февруари близки на убития младеж протестираха с настояване за бързото завръщане на основния заподозрян – Рангел Бизюрев, защото смятат, че показанията му ще са основополагащи за изясняване на истината.

С такива аргументи Районния съд отложи разпоредителното заседание за края на март като беше прието също делото за укривателство срещу близнаците да се гледа по общия ред, а не по съкратената процедура.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    4 1 Отговор
    Дано Има
    Възмездие
  • 2 Кирчо

    4 2 Отговор
    Този човек не е убиец а заподозряан за убийство, може да се окаже невинен.
  • 3 Реалност

    1 2 Отговор
    Как искам Рангел Бизюрев да се окаже невинен и да осъди Мара за клевета, която явно не знае, че си невинен до доказване на противното.