Last news in Fakti

20 Март, 2024 06:57 1 759 11

Връщат в България обвинения за убийството в Цалапица

  • рангел бизюрев-
  • цалапица-
  • убийство

Рангел Бизюрев ще бъде доведен на Летище София от екип на Главна дирекция „Охрана“ към Министерството на правосъдието

Връщат в България обвинения за убийството в Цалапица - 1
Снимка: Марица
В изпълнение на Европейска заповед за арест, изпратена от Окръжна прокуратура-Пловдив до съдебните власти в Кралство Дания, на 20 март 2024 г. на съдебните власти в България ще бъде предаден обвиняемият Рангел Бизюрев. Той ще бъде доведен на летище „София“ от екип на Главна дирекция „Охрана“ към Министерството на правосъдието, предаде dariknews.bg.

30-годишният Р.Б. е привлечен като обвиняем задочно от Окръжна прокуратура-Пловдив за това, че на 20.07.2023 г. в с. Цалапица, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил Д.М., на 24 г., като убийството е извършено с особена жестокост – престъпление по чл. 116 ал. 1, т. 6 пр. 3 вр. чл. 115 от Наказателния кодекс. След повдигане на обвинението той бе обявен за издирване, а на 29 ноември 2023 г. е задържан в град в Кралство Дания. Тамошните власти го предават на България след решение на две съдебни инстанции – на Градски и на Върховен съд, като решението на Върховния съд е окончателно.

След привеждането на обвиняемия Р.Б. в сектор „Арести“, Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

След кацането Бизюрев ще бъде отведен в столичния следствен арест, а на следващия ден ще бъде конвоиран в Пловдив.

Правилата за конвоиране на задържани и осъдени не позволяват превозването между различни населени места да се извършва в тъмната част на денонощието.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Студопор

    11 4 Отговор
    И ще му дадат едни 3 години условно, ще го пуснат и човека пак ще се върне в Дания. А убития ще си гние в черната земя. Това е.
  • 3 Я да изпратят на родителите

    9 1 Отговор
    му сметката за транспорта и храна на това
    чудо като за начало.
  • 4 Дрън дрън та пляс

    1 5 Отговор
    Никой не го интересува

    Коментиран от #10

  • 5 е колко пъти пак ли е избягал

    1 1 Отговор
    та не го ли върнаха преди две седмици според вас ???
  • 6 шулев

    8 3 Отговор
    Е и това ако е съюз 4 месеца да не може да го върнат по добре без ЕС
  • 7 Реалист

    4 1 Отговор
    Бюзюков ще пробва бг панделата, да сравни условията с датско
  • 8 той се кри дълго

    5 1 Отговор
    сега го екстрадират дълго , търсиха го криво-ляво дълго . Изчакаха си чакането и сега процес 3 години . обрати . слъгване или честност и прозрачност . ще заплетат престъпленията и мафиозката група ще се оневини . помагачи , гледачи , прикриватели . глупост пълна .
  • 9 МП4

    5 1 Отговор
    Близнаците , тези пъпчиви юрде са помощници и са гзлизачи на този пингвин. Яли са му шамарите като по малки , с това ги държи ..Помощници при убийството, а основният е ясен ...Да му дадат 20 год без право да обжалва и да му сложат най- гадния съсед в килията , да търка пода гол и от време на време да си играе с нечий топки :)
    По 10 год на мушмуроците и 20ка за бияча...Всне станали заради някоя шафра която любимия и приятел е бил огледалото ..Жалко че едно НОРМАЛНО момче си отиде ...
    Каквато ни държавата , такова ни и обществото
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.