Last news in Fakti

19 Май, 2014 13:07 1 813 1

20-годишен преби зверски фелдшерка във Враца

  • 20-годишен-
  • преби-
  • фелдшерка-
  • враца

Фелдшерката е реанимирала бащата на младежа в линейката, но той е починал въпреки усилията на екипа.

Озверели близки на пациент пребиха фелдшерка от спешния център в град Враца, съобщиха местни медии.

Инцидентът е станал около 21 ч. снощи. Линейката е била извикана на повикване за паднал човек на улицата. Мъжът, който е бил в безпомощно състояние е качен в реаномобила. Фелдшерката е реанимирала пациента в линейката, но той е починал въпреки усилията на екипа.

Побоят е станал, след като превозното средство е спряло пред лечебното заведение. Тогава близките на починалия се нахвърлили с юмруци върху фелдшерката. Докато е ставал инцидентът, охраната е била в Центъра за спешна медицинска помощ, но не се е намесила по никакъв начин.

Пострадалата жена се казва  Галя Ярмин, на 42 години, майка на две деца.

Нападателят й вече е задържан от полицията, съобщиха от vratzanews.com.

Това е 20-годишния Николай М. Младежът е задържан за срок от 24 часа в полицейското управление в областния град. По случаят вече е образувано досъдебно производство.

След направената справка в полицейските регистри е установено, че нападателят, който е син на починалия мъж е криминално проявен за кражби.

Жестоко пребитата по време на изпълнение на служебните си задължения Галя Ярмин вече е извадила медицинско свидетелство за посегателството върху нея. Очаква се жената да заведе дело срещу извършителя на деянието.

В знак на подкрепа на колегата си дело срещу 20-годишния нападател ще заведе и директорът на Центъра за Спешна медицинска помощ във Враца доктор Галина Лещарска.

„В Центъра за спешна медицинска помощ във Враца работят близо 50 човека. По време на работния си процес те са подложени на множество стресови ситуации. Само през последните 2-3 години половината от тях отключиха хипертония и диабет. Посегателствата върху бели престилки трябва да се преустанови. Това ще стане след намесата на държавата и спазването на приетия закон за инкриминиране, който трябва да се изпълнява с всичка сила и по правила. Веднъж завинаги трябва да се разбере, че не може да се малтретират медици”, заяви доктор Галина Лещарска.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maurice

    3 0 Отговор
    този да го осъдят поне 20-30 бона обезщетение и минимум 1 година ефективна присъда. Да усети малко тръпката от това да биеш жена, която се е опитала да помогне на непознат за нея. А дано в панделата да стане приятелка на някой ром със СПИН.