Last news in Fakti

16 Септември, 2014 11:59 909 0

Четвърто издание на PARK(ing) Day в петък

  • park(ing) day-
  • издание-
  • четвърто-
  • петък-
  • събитие

Ще се отбележи и 40-тата годишнина на чушкопека

Четвъртото поред издание на зелената инициатива PARK(ing) Day ще обхване центъра на столицата този петък, 19 септември. Какво ще видим тази година?

Истинска градинка, посветена на Петър Дънов ще има  на ул. Славянска. Сред отморяващата зеленина, камъни и вода, ще бъдат показани 5 комплекса с упражнения за духа и тялото от Учителя. "Това не са обикновени упражнения, а упражнения, които се правят според законите на природата," казва за тях Дънов. Упражненията ще бъдат показани 2 пъти – между 12 и 13 часа и между 17 и 18 часа.

40-тата годишнина на чушкопека ше бъде отбелязана с workshop по правене на лютеница в естествена среда. Организаторите ще намажат на гостите си по филия бригадирска лютеница и ще ги провокират с последната си любима игра на ул. „Цар Иван Шишман”.

Отново на същата улица едно паркомясто ще се превърне в танцова работилница, където всеки ще може да научи "Чичовото хоро", помагайки си с изобразени върху настилката стъпки.

Аранжиран книжен еко кът „Reading zone only“ ще предлага безплатна свежа лимонада. Ландшафтни архитекти пък ще помагат на желаещите да засадят свое цвете, което после ще си вземат у дома.

На ул.“Бенковски“, зад гърба на Народния театър, ще бъде разположена приятна зона за почивка и коктейли.

На ъгъла на ул. „Парчевич” и бул. „Витошка” ще бъдат показани творби на художника Владо Трифонов, докато на ул. „Кърниградска 13” биомагазин ще изненада минувачите с оригинална зелена инсталация. На ъгъла на ул. „Преспа” с ул. „Граф Игнатиев” ще звучи музика от Ziggy & Zimone.

Ще има и арт-инсталация под мотото „За колелата и техните хора” на ул. “Съборна”. Еин велосипед ще бъде преобразен пред очите на минувачите, а всеки, който посети локацията със своя велосипед, може да получи безплатно графичен елемент по избор.

PARK(ing) Day е част от Европейската седмица на мобилността и е подкрепен от Асоциация за развитие на София, Столична община и Центъра за градска мобилност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА