Last news in Fakti

16 Юли, 2015 04:31 1 415 0

Кулинарно международно изложение стартира в Тайван

  • тайван-
  • изложение-
  • храна-
  • кухня-
  • тайванска асоциация на посетителите-
  • кулинария-
  • кулинарно международно изложение

Събитието отваря врати на 17 юли тази година

Тайванско кулинарно международно изложение ще отвори врати в Световния търговски център в столицата Тайпе на 17 юли тази година. Според Тайванската асоциация на посетителите се очаква събитието да привлече над 80 000 посетители и да генерира печалба на стойност 3 200 000 щатски долара.

Темата на изложението е изисканата тайванска храна, като всичко ще бъде изложено в общо 620 сергии и 16 павилиона. Ще бъде представен широк спектър от подправки, прибори и ястия, като събитието има за цел да представи хранителните традиции на нацията.

Председателят на Тайванската асоциация на посетителите Джанис Лай заяви, че с подкрепата на централната и местната власт тазгодишното събитие може ще бъде  „най-голямото експо в кулинарната област”. „Няма никакво съмнение, че нашата кухня заслужава да стъпи на световната сцена, тъй като тя умело вплита в себе си китайските, японските и западните влияния”.

Изложението ще представи и редица местни деликатеси, сред които са омлет със стриди, торта със свинска кръв, перлен млечен чай, сладолед, попарен с чай, пържено свинско с ориз и други. По думи на организаторите по време на събитието ще се проведе и кулинарен конкурс за млади таланти. Журито ще бъде оглавено и от обявения за най-иновативен готвач в Азия Андре Чанг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА