Last news in Fakti

4 Септември, 2015 08:47 5 200 0

Международен панаир на народните занаяти в "Етъра"

  • етър-
  • панаир-
  • занаяти
Международен панаир на народните занаяти в "Етъра" - 1
Снимка: БНР

В Архитектурно - етнографския комплекс „Етър“ започва 13-ият международен панаир на народните занаяти. Над 100 майстори от страната и чужбина ще показват уменията си и ще предлагат изделията си в дните до неделя, съобщи БНР. 

Традиционно в Етъра уменията си в занаята ще демонстрират грънчари, купеничари, бакърджии, килимари и много други. Сувенири от хартия, калиграфия, бродерия, шевици ще покажат майсторите от чужбина, които тази година са рекорден брой. Шестима резбари ще мерят успелък в надпреварата, която всяка година музеят посвещава на един от традиционните занаяти.

За първи път по време на панаира ще се съберат майстори на народни музикални инструменти от цялата страна. Кои са най-добрите сред тях, ще определи жури от изпълнители от оркестъра за народна музика на БНР. Фолклорна програма ще допълни настроението в дните на панаира, който се провежда под патронажа на председателя на Народното събрание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА