2 396 0

Мел Гибсън се завръща с гръм и трясък (Видео)

Новият филм Гибсън "Hacksaw Ridge" получи 13 номинации за наградите на Австралийската киноакадемия

Мел Гибсън се завръща с гръм и трясък (Видео)
Снимка: Wikipedia
Анатоли Стайков

Мел Гибсън възражда кариерата си на пълни обороти. 60-годишният актьор и режисьор, дълго време беше извън блясъка на прожекторите, но сега отново е в бизнеса.

Новият филм на Гибсън (номер пет като режисьор) "Hacksaw Ridge" получи 13 номинации за наградите на Австралийската академия за филмово и телевизионно изкуство, съобщи „Контактмюзик“. 

Лентата с участието на Андрю Гарфийлд в ролята на медика от американската армия Дезмънд Дос е с шанс да грабне наградите за "най-добър филм", "най-добър режисьор" (Гибсън) и "най-добър оригинален сценарий".

Филмът има номинации и във всички 4 актьорски категории - за Гарфийлд и партниралите му Тереза Палмър, Хюго Уийвинг и Рейчъл Грифитс.

Лентата е базирана на истинска история - Дос е удостоен с Медал на честта - най-високото военно отличие на САЩ. По време на Втората световна война той спасява 75 души, въпреки отказа си да носи оръжие и да убива врагове.

Церемонията по връчването на наградите ще се състои в Сидни на 7 декември.

 

Австралия


Още по темата

 • Мел Гибсън е цар на войната (ВИДЕО)

  Мел Гибсън е цар на войната (ВИДЕО)

  Холивудският актьор и режисьор Мел Гибсън води преговори да застане зад камера, за да заснеме отново военен филм, съобщи Contactmusic. Ако ...
  2.05.2018
  1 761
  0

Напиши коментар:


Публикувай