815 0

„Арабеск“ представя „Кармен“

Венцислав Михайлов

"Кармен-колекция" на балет "Арабеск" предлага необичайна трактовка на класическото произведение.

Спектакълът е копродукция на ДМБЦ и БНР, със съдействието на STING AD, Andrews fashion studio, БНР и Златина Русева.

Един много впечатляващ спектакъл с неочаквано и дръзко решение на образа на Кармен, който се преплита със съвременното му превъплъщение в лицето на една дизайнерка и нейното ревю, носещо името на "Кармен".

На 20 януари Балет „Арабеск“ ще представи на сцената на Музикален театър от 19.00 ч този прекрасен спектакъл, който взриви италианската публика, препълнила театър „Аржентина“ - една от най-представителните театрални зали в Италия.

Италианската преса не пести суперлативите за създателите и изпълнителите на този бляскав по тяхно мнение спектакъл - хореографката Боряна Сечанова, композиторът Петър Дундаков, сценографката и художник на костюмите - Николина Костова-Богданова и експресивния чар на всички танцьори.

На 20 януари вие ще видитие Константина Ханджиева - в ролята на Кармен, Даниела Иванова - Тя, Асен Наков- Той, Васил Дипчиков - Хосе, Стефан Вучев - Ескамилио, Теодора Стефанова - Смъртта, Андрея Андонова, Виктория Петрова, Мария Касабова, Петя Колева, Стефка Табакова, Таня Кацарова, Валери Миленков, Ервин Есен и Филип Миланов..

Страстен и агресивен спектакъл

Всичко това облечено в бляскави костюми на художничката Николина Костова-Богданова, на фона на завладяващата музика на Петър Дундаков, професионално издържан авторски труд със страхотни вариации на музиката на Бизе и невероятни авторски композиции. Трябва да благодарим на оркестъра на БНР за майсторски реализирания запис на музиката, осъществен в студио 1 на БНР

Той и Тя и Кармен между тях.

България


Напиши коментар:


Публикувай