Last news in Fakti

1 Февруари, 2017 22:00 1 246 0

Трима художници - една изложба живопис

  • трима-
  • художници-
  • изложба-
  • живопис
Трима художници - една изложба живопис - 1

Тримата художници се събират, за да покажат част от последните си произведения в столичната галерия „Стубел“. Зад изложбата няма да намерите тема и концепция, няма условности и предварителни уговорки. Всеки един работи в крайните зони на конвенционалната картина, експериментира и изследва и това е свързващото звено между тях.

В картините и на тримата автори ще видите своеобразен разрез, „дисекция“ на формата, върху която работят; дали това е обект, урбанистичен пейзаж или тяло, те я разгъват, чертаят, дълбаят и запълват. Ползват я като шаблон и като текст , като фон и анатомия; променят гледната точка, провокирайки напрежение и интерес.

Ето какво казват авторите за своите произведения:

Александър Вълчев
Откривам красотата в семплите неща, тези, които другите пренебрегват. Комбинирам ги, подреждам ги и ги доизмислям. Получавам абстрактни композиции, в които изходният материал е загубил първоначалното си практично предназначение и е придобил нова естетическа функция.

Иво Бистрички
Метафизика на тялото
Малки органи с неясна функция, елементи и механизми за свръзка, големи сърца.
Думи, текстове, препинателни знаци и части от новини, черти и полуокръжности.
Останали спомени, носталгия, черни дупки, парчета щастие и малко любов.

Слав Недев
Серията Пост-урбанистични визии изпреварва времето на днешното високо урбанизирано индустриално общество и представя една действителност, в която по някаква причина хората са изчезнали и само останките от тяхната дейност (предимно архитектура) и подобни на сенки силуети напомнят за оживения градски живот. Природата постепенно отвоюва пространство, което й е било отнето и животът, противопоставен на бетона и стъклото, започва отново.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА