657 1

"Ла Ла Ленд" все по-близо до наградата Оскар

Филмът спечели най-престижната награда на американската Гилдия на режисьорите

Милена Трачева

Режисьорите, спечелили наградата за най-добър филм от Гилдията на американските режисьори (DGA), но не получили Оскар, се броят на пръстите на едната ръка. Точно този факт поставя филма „Ла Ла Ленд“ сред почти сигурните победители по време на тазгодишната церемония по връчването на наградите Оскар, която ще се проведе на 26 февруари.

Мюзикълът на режисьора Даймиън Шазел беше отличен със златния диск три седмици преди раздаването на наградите на Академията. Шазел стана най-младият режисьор, получавал отличието на американската режисьорска гилдия, а сега е на път да стане и най-младият режисьор, получил наградата Оскар

На 60-тата церемония по връчването на наградите на DGA се събраха повече от 1 600 представители на киноиндустрията, сред които Никол Кидман, Бен Афлек и Майкъл Фасбендер.

Наградите на режисьорската гилдия очертават списъка на филмите, които имат най-голям шанс да грабнат и една от златните статуетки, която Акаденията раздава. Причина за това е, че мнението на режисьорите обичайно съвпада с оценките на членовете на Американската академия за киноизкуство.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 12:14  05.02.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай