848 0

Поглед зад кулисите с Никол Кидман на вълнуваща драма (ВИДЕО)

Филмът е вдъхновен от невероятна действителна история

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Несравнимата Никол Кидман застава във фокуса на завладяващата и номинирана за шест награди „Оскар“ драма „Лъв: Стъпки към дома“, която тръгва по кината от 17 февруари, съобщиха от „Форум Филм България“.

Филмът е вдъхновен от невероятната действителна история на Сару Брайърли, който на петгодишна възраст се изгубва в Индия и в последствие е осиновен в Австралия. 25 години по-късно, разполагащ единствено с откъслечните си спомени и помощта на Google Earth, Сару опитва да намери изгубеното си семейство и най-накрая да се завърне в родния си дом.

Във видеото носителката на „Оскар“ Никол Кидман разказва за впечатленията си от историята и за начина, по който е получила предложението да участва във филма. Тя споделя също за предизвикателството да изиграе осиновителката на Сару, Сю Брайърли, за която роля получи четвъртата си номинация за наградата на Американската академия за киноизкуство и наука. В допълнение, в клипа зад кадър мнение за невероятния талант на актрисата, за личната й връзка с историята и какво е усещането да се работи с нея, споделят и Дев Пател, който също получи номинация за „Оскар“ за ролята си на порасналия Сару, както и режисьорът на филма Гарт Дейвис.

„Лъв: Стъпки към дома“ е един от фаворитите за наградата „Оскар“ с номинации в шест категории – за най-добър филм, адаптиран сценарий, поддържаща мъжка и женска роля, в лицето на звездата от Беднякът милионер Дев Пател и носителката на „Оскар“ Никол Кидман, както и за операторско майсторство и оригинална музика.

Режисьор е Гарт Дейвис, автор на сценария е Люк Дейвис, а в ролите са Дев Пател, Руни Мара, Никол Кидман, Дейвид Уенъм, Приянка Босе и невероятния Съни Пауар, в ролята на малкия Сару.Напиши коментар:


Публикувай