Last news in Fakti

23 Март, 2017 21:49 951 0

Френската премиера на филма „Монархът”

  • премиера-
  • филм-
  • симеон ii
Френската премиера на филма „Монархът” - 1

На 16 март 2017 г. в голямата зала на Кметството в Chantilly се състоя премиерата на „Монархът“ – вторият филм от документалната поредица за българското Царско семейство и ролята му в развитието и модернизацията на съвременна България. Филмовата поредица е съвместна продукция на Асоциациите „La joie des horizons” и “Valois Monarchique“, а продуцент е Фондация „Българска памет-Братя Диневи“.

Първият филм, със заглавие „Княгиня Клементина – аристократичната благодетелка на България“ бе заснет през 2015 г. и премиерата му също се състоя в Chantilly. Вторият филм, посветен на Цар Фердинанд I, бе заснет през 2016 г. в България и Франция, а българската му премиера се състоя в Двореца „Врана“. На 16 март, при огромен интерес и препълнена зала с гости от Париж, Chantilly и района, филмът бе представен и на френската публика. Финалните надписи на продукцията бяха изпратени с продължителни аплодисменти.

Събитието бе открито с встъпително слово и специална презентация на г-н Бернар Сале – президент на Асоциацията „Valois Monarchique”. С аплодисменти бяха приети и поздравителните писма на Негово Величество Цар Симеон II – почетен гражданин на Chantilly, и на вицепрезидента на Асоциацията „La joie des horizons” Мълвина Господинова – автор на документалната поредица.

В началото на 2017 г. започнаха снимките на следващия филм от българо-френската продукция, посветен на юбилейните годишнини в Царския дом, които се изпълват през настоящата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА