Last news in Fakti

11 Май, 2017 05:43 1 188 0

Британска джаз звезда гостува в София

  • томи смит-
  • саксофонист-
  • композитор-
  • томи смит-
  • саксофонист-
  • композитор
Британска джаз звезда гостува в София - 1

Томи Смит, саксофонист, композитор, основател на Шотландския национален джаз оркестър, артистичен директор в джаз секцията на Шотландската кралска консерватория, ще изнесе концерт в София.

На 11 май eдин от най-авторитетните джаз саксофонисти в Европа, с издадени двадесет и седем соло албума, ще свири с Биг бенда на БНР в Първо студио на националното радио от 19.30 часа. В програмата е включена негова авторска музика и композиции от легендарни джаз музиканти като Джон Колтрейн и Маркус Милър.

Томи Смит е носител на Британските джаз награди през 1989, 1996 и 2002 г., Наградата BBC Heart of Jazz , и на шотландските Jazz Expo Award и Lord Provost Music Award , както и на редица престижни отличия от международни конкурси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА