Last news in Fakti

23 Май, 2017 13:42 970 2

68% от българите не са купували книга наскоро

  • книга-
  • 24 май-
  • проучване-
  • четене-
  • литература-
  • българи

засилва се тенденцията да се чете онлайн литература

68% от българите не са купували книга наскоро - 1

Най-малко 68% от българите и техните семейства не са купували книга през последната една година, сочат данните от национално представително изследване на „Галъп интернешънъл“, съобщиха от агенцията, цитирани от "АлмаНюз". Изследването е проведено сред 819 пълнолетни българи, между 4 и 11 май, посветено на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

То е част от изследователската програма на агенцията, независима от външно финансиране. 32% от сънародниците ни пък твърдят, че те или семействата им са купили поне една книга в последните 12 месеца.

Известно е, че в такива отговори хората често не са особено искрени, уточняват от агенцията. Тринадесет процента заявяват, че са вземали книги от библиотека в последната една година, останалите 87 процента твърдят, че не са.

Данните показват, че в сравнение с 2010 г., когато „Галъп интернешънъл“ отново провери дяловете, процентът на хората, които не са купили нито една книга през последната една година, се увеличава. Засилващата се тенденция към ползване на онлайн литература вероятно също допринася за това увеличение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Повече ℅ са.Няма смисъл от тия книги.
  • 2 будист

    0 0 Отговор
    това не е никакъв критерий. Аз през живота си съм купил сигурно не повече от 20 книги, но съм прочел повече книги от 95% от хората.