1 674 3

13-годишен виртуоз с голямо бъдеще

Цигуларят Кай Орлинов е само на 13, но има предпоставки да е сред най-добрите на световната сцена

Константин Карагьозов

13-годишният Кай Орлинов е ученик в музикалното училище в София и един от най-талантливите български цигулари. Всичко започва преди десетина години, когато едно дете се влюбва в Моцарт. Малко по-късно баба му го запознава със самата цигулка като инструмент и той започва да свири.

Момчето се развива изключително бързо и кратко след допира му до цигулката започват и международните му успехи. Само след 10 месеца той отива на международно състезание в Ниш, където печели първо място. Днес музикалният инструмент е част от живота му.

"Баба ми ме запозна с цигулката на 7-годишна възраст. Това е сравнително късно, защото по принцип цигуларите започват обучението си от 4-годишни", споделя младият талант.

Кай споделя, че свири не с ръцете, а с душата си.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кака Гинка
  Отговор
  1 02:29  22.10.17
  Ако е започнал седем годишен,а сега е на 13 това не е "преди десетина години".Иначе се радвам за детето и от сърце му пожелавам успех.
 • От далече
  Отговор
  2 12:02  22.10.17
  Обичам струнните музикални инструменти и искрено се радвам за Кай. Нека да бъде винаги здрав , и с таланта си да стане като феноменалния David Garrettt та дори и по-добър от него ! Към г-н К.Карагьозов имам препоръка при подобни новини , ако е възможно прикачите и видео материал , 30 секунди са достатъчни. Успех Кай !
 • Майка
  Отговор
  3 14:25  23.10.17
  Детето има изявен интерес от десетина години:) Съприкосновението с инструмента датира от преди 6 години, когато Кай е седем годишен.

Напиши коментар:


Публикувай