Last news in Fakti

4 Януари, 2012 12:18 1 757 0

Елица води 50 000 души на хоро

  • елица-
  • хоро-
  • гинес

Певицата ще опита да постави рекорд в Гинес

Певицата Елица Тодорова ще събере 50 хиляди души, за да извият най-дългото хоро на света. На 10 юни е датата, на която България ще се опита да постави рекорд в Гинес за най-дълго хоро, обясни самата тя пред БНР.

„Миналата година на 2 юли, когато имах честа да представя България на олимпийския стадион в Берлин с 2000 българи, които танцуваха под поройния дъжд с българските носии в ритъма на българското право хоро и "Излел е Дельо хайдутин", "Вода" и "Пусто му лудо и младо", просто видях един взрив от емоции. Публиката скандираше "България!". За първи път се разплаках от щастие и гордост, че приемат българите като достойни и силни“, разказа певицата.

„Реших, че защо е нужно да се прави в Германия такова голямо хоро, като можем и тук да го направим. Мисля, че е време да се хванем здраво за ръце с много ритъм и любов и да покажем на света как няма етнически проблеми, които могат да разделят хората“, обясни тя.

По думите на Елица още първата вечер на сайта, на който се регистрират участниците, са се регистрирали над 7000 души от България, Южна Корея, Англия и Русия. „Сигурна съм, че до 10 юни можем да съберем повече от 50 хиляди българи“,  категорична е тя.

Тези, които се регистрират и участват, ще получат специален сертификат от Гинес. 25 хиляди от участниците ще бъдат с автентични фолклорни носии. Останалите 25 хиляди ще могат да си закупят, обясни още Елица.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА