Last news in Fakti

16 Януари, 2012 07:02 1 609 0

Премиера на филма „Цахес”

  • цахес-
  • кино

Днес е премиерата на българския филм „Цахес”. Той със сигурност се отличава от последната вълна наши филми, защото съчетава романтиката на Ренесанса с приказни мотиви.

В лентата участват Христо Мутафчиев, Ивайло Христо, Захари Бахаров и брат му Явор, Стоян Алексиев, Касиел Ноа Ашер, Виолета Марковска, Емил Котев, Пламен Димитров, и др.

Романтичната киноприказка е режисирана от Анри Кулев. Историята е вдъхновена от приказките на Е.Т.А Хофман.

В центъра на голям съвременен град, затрупана отвсякъде с бетон и стъкло, като по чудо е оцеляла малка антикварна книжарничка. Собственикът и неколцината посетители, верни приятели, удивително напомнят на някои Хофманови герои. Действието се пренася от наши дни - в миналото и обратно, гмуркайки се в паралелните светове на реалното и вълшебното.

Домакин на премиерата ще е Народният театър. Спецеално за нея ще има ренесансови костюми, шити специално за филма от художничката Марта Миронска.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА