1 368 1

Саудитска Арабия проведе първия джаз фестивал в историята си (ВИДЕО)

групи от САЩ, Великобритания и Близкия изток забавляваха публиката

Снимка: shutterstock
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Първият джаз фестивал в историята на Саудитска Арабия се проведе под открито небе в столицата на кралството — Риад, съобщи Arab News.

Повече от 2000 души се събраха, за да се насладят на изкуството, храната и музиката по време на тридневния фестивал, в който участваха групи от САЩ, Великобритания и Близкия изток.

Местните жители и чужденците, които посетиха събитието, имаха възможността да чуят джаз формации от Рияд, Бейрут и Ню Орлиънс.

Публиката пригласяше на ливанския изпълнител Шади Нашеф, по време на изпълнението му на култовата песен "Hotel California" на "Игълс" — необичаен момент за ислямското кралство, след като миналата година религиозната полиция определи концертите от този род за зловредни и покваряващи.

Обад Ауад, изпълнителен директор на компанията Time Entertainment, организатор на фестивала, заяви пред Arab News, че Генералния отдел за развлечения на Кралство не само е дал разрешение за провеждането на това мероприятие, но дори е окуражил инициативата, за да покаже на саудитците какво представлява джаз културата.

Снимка: Twitter

Въпреки че фестивалът е бил обявен само пет дни преди неговото начало, той успя да привлече доста зрители още в първия си ден, разказа Ауад и допълни, че през следващите два дни присъствието е било още по-голямо.

На джаз феста бе обособена зона пред сцената, разделена на два сектора — за мъже и за жени, но хората предпочетоха да стоят в секторите за семейства, обособени от двете страни.

Саудитска Арабия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Владо Путин
    Отговор
    1 06:34  25.02.18
    Е че то не може мека на тероризма, където са обезглавени повече хора от ИДИЛ и джаз фестивал !?? Това е като другата новина - "Братя Галеви канят Лили Иванова в Дубай"

Напиши коментар:


Публикувай