Last news in Fakti

12 Април, 2018 00:00 1 870 0

Чудовища, тийнейджъри и хормони вилнеят в „Джунглата на скакалците“

  • джунглата на скакалците-
  • чудовища-
  • хормони

Поредното дръзко издателско предложение на „Deja Book” е впечатляващ роман за съзряването, из който вилнеят страховити богомолки, тийнейджърски страсти и препускащо действие

Краят на света идва по възможно най-неочаквания начин... Пуберите Роби и Остин са хлапета с проблеми – хулиганите ги тормозят, хормоните им бушуват и пороците ги изкушават. Двамата обаче се изправят пред по-сериозно предизвикателство: инвазия от гигантски, разгонени и извънредно кръвожадни богомолки. Точно когато си мислиш, че да си тийнейджър е твърде непосилно бреме, се налага да спасяваш и себе си, и цялото човечество – оказва се обаче, че нещата могат да бъдат колкото опасни, толкова и забавни, a в сюжета да се намесят всякакви на пръв поглед несъпоставими неща: двуглави бебета, космически кораби, секс, батискафи, войни, чудовища, двигатели с вътрешно горене, любов, фасове, радост, противобомбени убежища, пица и какво ли още не.

Съдържанието на хитовата фантастика „Джунглата на скакалците“ звучи наистина откачено, но всяка странност вътре е описана, развита и включена от щатския писател Андрю Смит със завидно стилово майсторство и с шокираща оригиналност. Може би тъкмо затова самият Едгар Райт, един от най-талантливите и хапливи съвременни британски режисьори, се зае сериозно да медитира над опцията да заснеме екранизация (дали това ще се случи – само времето ще покаже). Романът получи толкова бляскави оценки от страна на критици и читатели, че дори само отзивът на „New York Times Book Review“ е солидна заявка за повишено внимание: „Тази книга напомня на „Кланица 5” на Кърт Вонегът по възможно най-добрия начин!“

„Джунглата на скакалците“ е шантаво и провокативно допълнение към портфолиото на издателство „Deja Book“, в което вече се появиха няколко нашумели съвременни жанрови произведения, сред които „Границата“ на Робърт МакКамън, „Прилив“ на Даниел Суарес и „Кутия за птици“ на Джош Малерман.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА