Last news in Fakti

19 Октомври, 2018 20:20 2 173 1

Почина поетът и преводач Димитър Стефанов

  • димитър стефанов-
  • поет-
  • преводач

Носителят на престижни наши и чуждестранни награди си отиде на 86-годишна възраст

Почина поетът и преводач Димитър Стефанов - 1

На 86-годишна възраст почина поетът и преводач Димитър Стефанов, съобщи БНР.

Той е автор на 40 книги със стихове, есета и миниатюри. За своето творчество е носител на престижни наши и чуждестранни награди, сред които почетен доктор по литература на Световната академия за изкуство и култура, както и носител на най-високия словашки орден "Двоен бял кръст".

“Почина на 86 години с планове за още 20-30 години – какво да напише и да преведе. Не умееше да бъде подлизурко. Отстояваше това, което мислеше и говореше. Не съм оптимист или песимист – аз съм реалист, казваше той. Това е най-добрият, най-усмихнатият и най-разбиращият човек“, сподели пред "Хоризонт" дъщерята на поета - Велислава Бъчварова.

Опелото ще се състои в неделя в 14:15 часа в столичния храм "Света Неделя".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.