781 4

Носител на "Оскар": Африка промени живота ми (ВИДЕО)

Форест Уитакър е в образа на южноафриканския борец срещу апартейда Дезмънд Туту

Носител на "Оскар": Африка промени живота ми (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС/EPA
Анатоли Стайков

Във филма "The Forgiven" актьорът Форест Уитакър е в образа на южноафриканския борец срещу апартейда Дезмънд Туту. 12 години след като получи "Оскар" за ролята си в "Последният крал на Шотландия" ангажиралият се с хуманитарна дейност в Африка актьор уверява, че срещата му с този континент е променила живота му, предаде AFP.

"Да се превъплътиш в образа на 87-годишния архиепископ Дезмънд Туту във филма беше притеснително - довери актьорът, който от 80-те години на миналия век се е снимал в над 70 филма, сред които "Птица", "Дух куче: Пътят на самурая" и "Иконом на седем президенти". - Действително се страхувах. Няколко пъти се питах дали не трябва да се оттегля от проекта. Исках Туту да е доволен от превъплъщението ми в неговия образ, тъй като между нас двамата няма физическа прилика - аз съм с по-едра и импозантна фигура, гласът ми се различава от неговия. Това ме тревожеше".

Снимка: YouTube

Уитакър работил с вокален треньор и изследвал много документи, за да изпълни ролята. "Нещата постепенно започнаха да се подреждат - поясни той. - Изпитах облекчение, когато научих, че Туту - Нобеловият лауреат за мир за 1984 г., харесал филма".

Действието в "The Forgiven", адаптиран по театрална пиеса, се развива през 1994 г., в края на апартейда, когато Туту председателства комисия, която е създадена, за да позволи на ЮАР да обърне страницата, свързана с расовата омраза.

САЩ


Още по темата

 • Още един звезден развод в Холивуд

  Още един звезден развод в Холивуд

  Актьорът и носител на "Оскар" за ролята си в "Последният крал на Шотландия" Форест Уитакър е подал молба за развод със съпругата ...
  28.12.2018
  3 376
  2

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Жозеф
  Отговор
  1 18:54  09.01.19
  Голям!
 • 935
  Отговор
  2 18:56  09.01.19
  наистина е голям актьор
 • 3 18:57  09.01.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Брат ми
  Отговор
  4 20:33  09.01.19
  Взимай всичкото братчет и у Африка.И по бързо ако може.Welcome to Auschwitz

Напиши коментар:


Публикувай