18 Февруари, 2019 22:30 2 026 2

Грандиозен концерт за феновете на соул музиката в България

  • марио бионди-
  • концерт-
  • соул-
  • българия-
  • софия-
  • италианец-
  • ндк-
  • аполония

В София идва наследникът на Бари Уайт

Грандиозен концерт за феновете на соул музиката в България - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Певецът с най-отличителния и чувствен глас в съвременната соул музика – Марио Бионди, ще гостува в София. Известният италиански изпълнител пристига в България по покана на Фондация "Аполония" и Национален дворец на културата. Грандиозният концерт, част от турнето му през 2019 година, ще се проведе на 18 октомври в Зала 1 на НДК.

Марио Бионди неведнъж е посочван като достоен наследник на Бари Уайт заради уникалния си тембър и съблазнителното усещане, което носи музиката му. През годините той се утвърждава като международна звезда с многобройни концерти на едни от най-престижните музикални сцени, сред които и Роял Албърт Хол в Лондон. Певецът има девет издадени албума зад гърба си, а миналогодишното му турне бе истински фурор за неговите почитатели по цял свят.

Концертът е стъпка напред в посока представяне на интересни, авангардни и талантливи световни изпълнители и уникални творчески проекти пред българска публика. Той е и причината две от най-утвърдените културни организации в страната да обединят усилията си. "Аполония" – най-големият и дългогодишен фестивал на изкуствата в България, и НДК – водещата културна институция в страната, целят да запознаят българската публика с уникалните произведения на изпълнителя и да превърнат концерта в истински незабравимо музикално изживяване. Концертът на Марио Бионди ще бъде част от уникалната арт програма на тазгодишното 35-ото юбилейно издание на Празници на изкуствата "Аполония".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    0 1 Отговор
    Дали всичките четирима български фена на соул музиката ще идат на концерта?

    Коментиран от #2

  • 2 Уари Байт

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    ти си ходи на концертите на Пайнер, а нас не ни мисли