Last news in Fakti

30 Ноември, 2019 22:29 2 579 3

Disney са властелините на Холивуд

  • disney-
  • анимация-
  • замръзналото кралство

"Замръзналото кралство 2" донесе нов рекорд за студиото

Disney са властелините на Холивуд - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

От Disney за трети път в историята си ще регистрират приходи от американския пазар на стойност $ 3 млрд., съобщи Screen Rant.

Това стана факт след последната голяма премиера на студиото. „Замръзналото кралство 2“ подобри рекорда за анимационна премиера на компанията.

В откриващия си уикенд филмът регистрира постъпления от $ 129 млн. От Disney вече постигнаха подобен рекорд на американския пазар през 2016 г. и 2018 г.

В същото време на компанията предстои още една голяма премиера в края на годината. Тогава излиза „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“. Студиото вече е на път да подобри всички рекорди по приходи за една филмова компания в рамките на една година.

До този момент от годината студиото вече има 5 заглавия, които постигнаха приходи от над $ 1 млрд. Последната част на „Отмъстителите“ пък се превърна в най-касовия филм в историята.

Добрите постигжения на „Замръзналото кралство 2“ и „Междузвездни войни“ може да направят тези заглавия седем, което ще е абсолютен рекод за Холивуд.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Телефончету

    2 0 Отговор
    Съвременните деца, харесват тези филми, та затова текат милиарди...!
  • 2 Преброяване на бесните язовци

    2 0 Отговор
    Frozen 1 е много як, Frozen 2 е уникална тъпня. Спестете си гледането му.
  • 3 Хоп

    0 3 Отговор
    Във всичките се набиват в главите на малките знаци и символики. Затова е създаден "Disney". Само "Цар лъв" си остава най-чистата анимация, която е излязла от това студио. Всичко останало атакува децата чрез сатанинския култ на Холивуд.