1 551 85

Филм за ужаса на Освиенцим по повод Международния възпоменателен ден на Холокоста

"Споменът не трябва да умира.", заявява германският президент Роман Херцог през 1996 г.

Филм за ужаса на Освиенцим по повод Международния възпоменателен ден на Холокоста
Снимка: Shutterstock

На 27-и януари, обявен за Международен възпоменателен ден на Холокоста, в 11 часа пред Паметника на Съветската армия в столицата ще бъдат поднесени цветя за жертвите на нацизма и подвига на всички антифашистки сили по време на Втората световна война.

От 17.30 ч. в киносалона на ул. "Позитано" 20 ще бъде представен и излъчен филм за освобождението на Освиенцим, съобщава dir.bg. Организатор на събитието е Градският съвет на Български антифашистки съюз.

Аушвиц, или Освиенцим, е комплекс от нацистки концентрационни лагери, построени и ръководени от Нацистка Германия в окупирана Полша по време на Втората световна война. Състои се от концлагера Аушвиц I, Аушвиц II-Биркенау (комбинация от концентрационен и изтребващ лагер) и Аушвиц III-Моновиц (трудов лагер), и още 45 сателитни лагера.

Аушвиц I първоначално е построен, за да държи полски политически затворници, които пристигат през май 1940-а година. Първото изтребване на лагерниците е през септември 1941-ва. Аушвиц II-Биркенау се превръща в основен обект на окончателното решение на нацистите по отношение на еврейския въпрос по време на Холокоста.

От началото на 1942-ра до края на 1944-а година транспортни влакове водят евреи от цяла окупирана Европа до газовите камери на лагера, където биват масово убивани с отровата Циклон Б, първоначално разработена да бъде използвана като пестицид.

Около 1,3 милиона души са изпратени в лагера, 1,1 милиона от които умират. Около 90% от тях са евреи. Приблизително един на всеки шест евреи, убити в Холокоста, са загинали в лагера.

Затворниците от концлагера Аушвиц са освободени от Съветската армия на 27-и януари 1945-а година. Именно заради това, този ден е обявен за Международен възпоменателен ден на Холокоста. През следващите десетилетия оцелелите като Примо Леви, Виктор Франкъл и Ели Визел пишат мемоари на своите преживявания в Аушвиц и лагерът става доминиращ символ на Холокоста. През 1947-а година Полша открива Държавен музей Аушвиц-Биркенау на територията на Аушвиц I и II, който през 1979-а става Световно наследство на ЮНЕСКО.

През 1996-а година германският президент Роман Херцог обявява датата 27-и януари за официален възпоменателен ден на жертвите на Холокоста с думите:

"Споменът не трябва да умира. Той трябва да напомня дори и на бъдещите поколения. Затова е важно да се намери такъв подход, който да бъде ефективен и в бъдеще. Той трябва да изразява скръбта от страданието и загубата, да бъде посветен на паметта на жертвите и да предотврати всяка опасност от повторна поява".

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 КОНТРАТА

  7 6 Отговор
  Добре си преписала увода в Укитпедия обаче можеше да се спомене поне, че в Аушвиц - Биркенау е експериментира с 3000 близнаци,, доктор " садиста Менгеле и се е пробвал да напарави от кафяви очи на,, пациентите" си сини!
 • 2 СссереМ

  9 8 Отговор
  Аз пък предлагам на 27-ми да се направи шествие под патронажа на ген. Христо Луков, и за капак да бутнеме моча.
 • 3 Госあ

  1 3 Отговор
  По този повод, в друга тема от дискусията се роди идеята за маркер - асистирана вирусна трансформация....Благодарение на новите технологии, това вече не звучи като научна фантастика - Това може да стане с CRISPR CAS 9 трансформация посредством вирус,който да кодира насочващата ДНК към конкретния маркер и помощната ДНК, която да интегрира на това място тумор индукторен ген. Също и белтъка CAS 9. Възможно е. Така,дори да бъде заразен човек, който не притежава този ДНК маркер,рекомбинация няма да стане. Проблемът е, че понякога наистина се наблюдават офсайт мутации...Но в крайна сметка, си мисля че този риск ще бъде оправдан....освен това, биха могли да се се използват РНК'ови вируси,като се ползва временна експресия на компонентите (тоест не се интегрират в генома). Мисля че този подход е особено подходящ за израел,където плътността на населението е едно от най високите в света, което ще осигури добро контаминиране на средата 😉

  Коментиран от #10

 • 4 Гражданина Курт

  11 3 Отговор
  Геноцида в Полша нямаше да бъде осъществен без любезното съдействие на полското ГРАО и жандармерия-полиция месни власти вината колкото е на немците толкова и на поляците за холокоста в Полша!

  Коментиран от #11

 • 5 Емил

  7 9 Отговор
  Всеки човек си заслужава съдбата! Самите евреи много добре знаят защо се е случило всичко, но им е удобно да създават чувство на вина, за да се възползват! В Тората е казано: Нито един косъм не пада от главата на човек, без намесата на Господ - камо ли милиони жертви. Затова наричат и случилото се "холокост" - в превод от старогръцки - жертвоприношение чрез всесажение!

  Коментиран от #7

 • 6 Емил

  4 4 Отговор
  Не забравяйте - жертвоприношението е ДОБРОВОЛНО!

 • 7 Монгола

  6 7 Отговор

  До коментар #5 от "Емил":

  По тая нещастна логика българите са си задлужавали робството защото това е божия воля Ооо, свещенна простота амин!

  Коментиран от #13

 • 8 жжжжж

  13 4 Отговор
  Според данни на Червения кръст "В нацистките лагери умират около 470 000 души, от които около 270 000 евреи." Останалото е стъкмистика. Никакви 6 милиона няма.

  Коментиран от #15

 • 9 Госあ

  7 4 Отговор
  Чифутите се пазарят за цената на жертвите, които доброволно са принесени. Не заслужават обаче и цент повече. На коя друга нация Германия е изплатила толкова големи репарации ?
 • 10 "ГЕРБ" НА ЗНАМЕТО! УРА! ДА ЖИВЕЙ!

  1 1 Отговор

  До коментар #3 от "Госあ":

  ДОБРЕ БЕ, АМА АКО МУТАЦИЯТА НЕ Е 100% КОНТРОЛИРУЕМА И СЕ ПРЪКНАТ КРАТУНИ И ПИПОНИ, КОИТО ДА ДРАПАТ ЗА ПОСТОВЕ В АДМИНИСТРАЦИЯТА, ТОГАВА КАКВО ПРАВИМ?

  Коментиран от #14

 • 11 СссереМ

  3 5 Отговор

  До коментар #4 от "Гражданина Курт":

  Путя ви спусна опорките и сега не спирате да ги въртите.

  Коментиран от #12

 • 12 Гражданина Курт

  4 2 Отговор

  До коментар #11 от "СссереМ":

  Опорките в НПОто за шекели ви ги пускат това което съм написал са исторически факти!
 • 13 Емил

  6 5 Отговор

  До коментар #7 от "Монгола":

  Тъп си! Няма страдание - има развитие! Българите са най-напредналият духовно народ. защото се научиха да трансформират агресията, чрез прошка, в развитие! А това, че евреите още реват, си е техен проблем!

  Коментиран от #17

 • 14 Госあ

  1 1 Отговор

  До коментар #10 от ""ГЕРБ" НА ЗНАМЕТО! УРА! ДА ЖИВЕЙ!":

  Офсайт мутациите са редки, и това би имало отношение за евентуалната възможност за канцерогенез в други етноси. При чифутите обаче ще е 100% ефективно !
 • 15 Обикновен Бг

  8 3 Отговор

  До коментар #8 от "жжжжж":

  66 Въпроса и отговора за Холокоста 1. Има ли доказателство, че през Втората световна война са били избити 6-милиона евреи? Няма такова доказателство. Всичко, което се използва за доказателство са следвоенни свидетелски показания на отделни “оцелели”. Тези свидетелства са много противоречиви и много малко от тези свидетели твърдят, че са присъствали на ”обгазяване”. В действителност няма никакви исторически сведения от този период или сериозни доказателства; не са открити купчини пепел, крематориуми пригодни за ликвидиране на милиони трупове или абажури от човешка кожа;няма никакви правдоподобни демографски статистики. 2. Какви доказателства съществуват, че 6 милиона евреи не са били избити? Обширните юридически, демографски, аналитични и сравнителни данни доказват невъзможността за подобен брой жертви. Постоянно повтаряното число “6 милиона”е своеволно преувеличение. 3. Наистина ли Симон Визентал е заявил, че “на германска земя не са съществували лагери за унищожение”? Да. Известният “ловец на нацисти” е написал това в “Stars and Stripes”(вестник на американската армия) от 24. 01. 1993. Той също така твърди, че унищожаване с газ на евреи се е състояло само в Полша.
 • 16 Обикновен Бг

  6 3 Отговор
  4. След като Дахау се намира в Германия и дори Визентал твърди, че това не е бил лагер за унищожение, защо много американски ветерани смятат, че това е бил лагер за унищожение? След като съюзниците превзели Дахау, много американски войници били пуснати в лагера и им били показани сгради, за които се твърдяло, че са “газови камери”. Медиите продължили погрешно да твърдят, че Дахау е бил лагер за обгазяване. 5. Има ли доказателства, че в Аушвиц са били използвани газови камери за избиване на хора? Не. След като Аушвиц бил превзет от съветските войски бил напълно променен, като едно помещение било преустроено, за да изглежда като огромна”газова камера”. След като американският специалист по конструиране и изграждане на газови камери, Фред Лойхтер, изследвал тези и други предполагаеми средства за обгазяване в Аушвиц, той заявил, че е абсурдно да се твърди, че тези съоръжения са били или биха могли да бъдат използвани за екзекуции. 6. Ако Аушвиц не е бил “лагер за унищожение”, тогава какво е било неговото предназначение? Това е бил център за интерниране и част от огромен производствен комплекс. Там е било произвеждано синтетично гориво и обитателите му са били използвани като работна ръка.

  Коментиран от #45

 • 17 Монгола

  3 2 Отговор

  До коментар #13 от "Емил":

  От токова прошк скоро в Червената книга📙! Не ми е позната робската психика и прошката!

  Коментиран от #34

 • 18 Обикновен Бг

  4 0 Отговор
  7. Кой е създал първите концентрационни лагери? По време на Англо-бурската война(1899-1902) англичаните създали първите концентрационни лагери в Южна Африка, за да задържат в тях африкански жени и деца. Приблизително 30 000 души са загинали при ужасните условия в тези лагери. 8. По какво са се различавали германските концентрационни лагери от американските лагери, където са били интернирани американски граждани от японски произход през Втората световна война? Единствената съществена разлика е в това, че в германските лагери са били интернирани лица представляващи действителна опасност за германската военна сигурност, докато администрацията на Рузвелт е интернирала само по расов признак. 9. Защо германското правителство е интернирало евреите в лагери? Евреите са били считани за директна заплаха за националната сигурност. (неопровержимо е, че евреите са участвали в комунистическата подривна дейност). Все пак всички заподозрени в дейност против националната сигурност-не само евреите-са били интернирани. 10. Какви враждебни действия е предприело световното еврейство спрямо Германия още през 1933г.? През март 1933, международните еврейски организации обявили международен бойкот на германски стоки.
 • 19 Обикновен Бг

  5 0 Отговор
  11. Вярно ли е, че световното еврейство е обявило война на Германия? Да. Вестници по целия свят информирали за това. Заглавие на първа страница на “London Daily Express”(от 24.03.1933г. ) например гласяло “Юдея обявява война на Германия. ”. 12. Това случило ли се е преди началото на историята с “лагерите на смъртта”? Това се е случило години преди възникването на тази история през 1941-1942 г. 13. Коя държава първа е приложила масови бомбардировки над цивилно население? Великобритания - на 11. 05. 1940 г. 14. Колко газови камери за ликвидиране на хора е имало в Аушвиц? Нито една. 15. Колко евреи е имало в териториите попаднали под германски контрол през войната? По-малко от 6 милиона.
 • 20 Снайперист

  5 0 Отговор
  ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
 • 21 Обикновен Бг

  4 0 Отговор
  16.След като евреите не са били унищожени, какво се е случило с тях? След края на войната милиони евреи са живели в Европа. Стотици хиляди(вероятно около милион и половина) са загинали в следствие на войната. Много други са емигрирали в Палестина, в САЩ и в други страни. Много евреи са напуснали Европа още преди войната. 17. Колко евреи са избягали или са били евакуирани на изток в Съветския съюз? Повече от 2 милиона евреи са били евакуирани или са избягали в периода 1941-1942. Тези евреи никога не са попаднали под германски контрол. 18. Колко евреи са напуснали Европа преди войната, включително тези извън германски контрол по това време? Около 1 милион (без тези евакуирани в СССР).
 • 22 Философа

  2 7 Отговор
  Простака се познава по дългия и безмисмен текст в стил свободно съчинение!
 • 23 Обикновен Бг

  3 0 Отговор
  19. След като Аушвиц не е бил лагер за унищожение, защо неговият комендант Рудолф Хьос е твърдял, че това е бил такъв лагер? Той е бил измъчван от британската военна полиция, по-късно един от водилите разпита признава за това. 20. Има ли сведения американски, британски или съветски военни да са измъчвали германски затворници, за да получат “признания” за нюрнбергския процес? Да. Мъченията над затворници са били широко използвани за получаване на фалшиви “доказателства” за позорния нюрнбергски процес и за други следвоенни процеси. 21. Каква изгода имат евреите днес от историята с Холокоста? Това предпазва евреите от всякакви критики. Като един вид нова религия тази история осигурява емоционална връзка между евреите и техните водачи. Това е мощно средство в еврейските финансови кампании и се използва за оправдаване на американската помощ за Израел.
 • 24 Философа

  1 8 Отговор
  Простака се познава по дългия и безмисмен текст в стил свободно съчинение!
 • 25 Обикновен Бг

  5 1 Отговор
  22. По-какъв начин това облагодетелства държавата Израел? Това оправдава милиардите долари, които Германия е платила като репарации на Израел и на много отделни “оцелели”от лагерите. Това е нужно на ционистките-израелски лобисти, за да диктуват про-израелска американска политика в Близкия изток и за да принуждават американския данъкоплатец да предоставя на Израел помощи, възлизащи на милиарди долари на година. 23. Как историята с Холокоста се използва от някои духовници? С тази история те се опитват да потвърдят представата от Стария завет за евреите като свещен и вечно преследван “избран народ”. 24. По какъв начин тази история е била от полза за комунистите? Това е отвличало вниманието от зверствата на Съветския съюз преди, по време и след Втората световна война.

  Коментиран от #29

 • 26 Госあ

  3 0 Отговор
  Освен това, въпросното жертвоприношение наистина е единственото нещо, с което са допринесли жидовете за човечеството и по конкретно за развитието на физиологията и медицината. Но с тяхната лакомия за пари, ще опорочат и този хуманен акт 😂
 • 27 Обикновен Бг

  3 1 Отговор
  25. А как това е подпомогнало Великобритания? По същия начин както и Съветския съюз. 26. Има ли някакво доказателство, че Хитлер е заповядал масово изтребление на евреи? Не. 27. Какъв вид газ е бил използван в германските концентрационни лагери? Циановодород от тип “Циклон Б”, пестицид широко използван в цяла Европа по това време. 28. С каква цел е бил произвеждан “Циклон Б”? Това е пестицид използван за дезинфекцирани на дрехи и за унищожаване на бълхи- преносителите на тифа. 29. Този препарат бил ли е подходящ за масови екзекуции? Не. Ако е планирано да се използва газ за унищожаване на хора има много по-подходящи за подобна цел препарати. “Циклон Б”е бавно действащ химически агент.
 • 28 Обикновен Бг

  3 0 Отговор
  30. Колко време е необходимо за проветряване на помещение след използване на “Циклон Б”? Обикновено около 20 часа. Цялата процедура е много сложна и опасна. Задължително е използването на противогази и процедурата може да се извършва само от специално подготвени техници. 31. Комендантът на Аушвиц Хьос споменава, че неговите служители са влизали в “газовите камери”за да събират телата едва десет минути след като жертвите са умрели. Как може да се обясни това? Не може да бъде обяснено защото ако действително е било така, то тях също би ги постигнала съдбата на жертвите на “обгазяването”. 32. Хьос споменава в своите самопризнания, че неговите подчинени са пушили цигари докато са изваждали телата от газовите камери, десет минути след обгазяването. “Циклон Б” не е ли силно експлозивен? Да. Самопризнанията на Хьос са очевидно погрешни. 33. Какво точно е била процедурата за унищожение, която както се твърди е била прилагана спрямо евреите? Историите варират от пускане на газов контейнер в претъпкано с интернирани помещение, до пускане на газ през душове, ”парни камери” или електрически съоръжения за екзекуции. Твърди се, че милиони са били ликвидирани по подобни начини.
 • 29 Госあ

  3 1 Отговор

  До коментар #25 от "Обикновен Бг":

  👏 Поздравления !
 • 30 Обикновен Бг

  2 0 Отговор
  34. Как е било възможно една програма за масово унищожение да е била държана в тайна от тези, които е планирано да бъдат ликвидирани? Това не би могло да бъде държано в тайна. В действителност не е имало масови обгазявания. Всички истории за унищожаване първоначално произлизат от военната пропаганда. 35. След като евреите, определени за ликвидиране, са били наясно с отредената им съдба, защо толкова дълго не са оказвали никаква съпротива? Не са се съпротивлявали защото не са вярвали, че има някаква възможност да бъдат убити. 36. Приблизително колко евреи са загинали в концентрационните лагери? Компетентните оценки варират от около 300 000 до 500 000.
 • 31 Обикновен Бг

  5 0 Отговор
  37. Как точно са загинали? Предимно поради епидемиите от възвратен тиф, които са се разпространявали в цяла Европа по време на войната, също така от глад и липса на медицински грижи (проблеми, от които е страдало цялото цивилно население)през последните месеци на войната, когато на практика цялата пътнотранспортна система е била бомбардирана от съюзниците. 38. Какво представлява тифът? Тази зараза винаги се разпространява, когато много хора са събрани заедно при недобри хигиенни условия. Пренася се от бълхи, които се размножават в косата и дрехите. В действителност ако в лагерите е бил използван повече “Циклон Б”?, вероятно повече лагеристи биха оцелели. 39. Каква е разликата ако са загинали 6 милиона или 300 000 евреи през Втората световна война? 5 700 000 души.
 • 32 Обикновен Бг

  4 1 Отговор
  40. Някои оцелели от концентрационните лагери твърдят, че са видели как човешки тела са хвърляни в ями и изгаряни. Колко гориво би било необходимо за подобна процедура? Значително повече от количеството с което германците са разполагали, при положение, че през войната е имало действителен недостиг на гориво. 41. Възможно ли е човешки тела да бъдат изгаряни в ями? Не. Невъзможно е човешки тела да бъдат напълно изгорени по този начин поради недостигът на кислород, които би възникнал. 42. Много историци изследващи холокоста твърдят, че в лагерите телата са били кремирани за десет минути. Колко време отнема пълното изгаряне на човешко тяло според специалистите? Около час и половина, въпреки че по-големите кости изискват по-нататък допълнително обработване. 43. Защо германските концентрационни лагери са имали крематориуми? За да се унищожават ефективно и според хигиенните изисквания труповете на загиналите. 44. Като се има предвид капацитетът на всички крематориуми във всички лагери на територия под германско управление, какъв е максималният брой трупове, които биха могли да бъдат кремирани през целия период, когато крематориумите са били в действие? Около 430 600 тела.
 • 33 Обикновен Бг

  3 0 Отговор
  45. Възможно ли е един крематориум да работи през 100% от времето, през което е в действие? Не. Петдесет процента от времето (12 часа на ден) крематориумът не може да работи. Пещите трябва да бъдат основно почиствани много често, когато работят интензивно. 46. Колко пепел остава от едно кремирано тяло? След като и костите са напълно изгорели, около една пълна кутия за обувки. 47. След като шест милиона души са били изгорени, какво се е случило с пепелта? Това предстои да бъде “обяснено”. От шест милиона тела биха останали тонове пепел, въпреки че досега не са намерени никакви големи складове с пепел. 48. Въздушните разузнавателни снимки на Аушвиц (направени от съюзниците през периода, когато крематориумите би трябвало да работят с пълен капацитет)свидетелстват ли за някакви признаци на провеждано масово унищожаване? Не. В действителност тези снимки не показват и следа от огромните количества пушек, които би трябвало да се виждат над лагера; нито има някакви ями, в които както се твърди били изгаряни телата.
 • 34 Емил

  3 4 Отговор

  До коментар #17 от "Монгола":

  Явно си мюсли! Чети си корана и не се меси в живота на по-напредналите!

  Коментиран от #37

 • 35 Обикновен Бг

  2 0 Отговор
  49. Кои са били основните положения в “Нюрнбергските закони”, приети през 1935 г. в Германия? Тези закони са забранявали бракове и полови отношения между германски граждани и евреи. 50. Имало ли е подобни американски закони преди “Нюрнбергските закони”? Години преди това в повечето американски щати са действали закони забраняващи бракове между лица от различни раси. 51. Какво е гласял докладът на Международния червен кръст относно въпроса с Холокоста? В официалния доклад от посещението на делегация на Международния червен кръст в Аушвиц през 1944 са посочва, че на интернираните е било позволено да получават пакетите с помощи и че слуховете за газови камери на могат да бъдат потвърдени. 52. Каква е била ролята на Ватикана през периода, когато се твърди, че са били унищожени шест милиона евреи? Ако е имало план за унищожение, то Ватиканът безспорно би бил запознат с това. Но понеже подобен план не е имало Ватиканът не е имал причина да му се противопостави и действително не го е направил. 53. Какви доказателства има, че Хитлер е знаел за съществуваща програма за унищожаване на евреите? Никакви.
 • 36 Обикновен Бг

  3 0 Отговор
  54. Има ли доказателства германското правителство да е сътрудничело с еврейките лидери? През 1933 г. германското правителство постига съгласие с еврейските лидери евреите да могат да емигрират от Германия в Палестина, взимайки със себе си големи суми пари. 55. Как е умряла Ане Франк? След нейното интерниране в Аушвиц тя е загинала от тиф в Берген-Белзен само няколко седмици преди края на войната. Не е била обгазена. 56. Дневникът на Ане Франк автентичен ли е? Не. Данните събрани от Д-р Робер Форисон доказват, че известеният дневник е литературна измислица. 57. Как ще коментирате известните снимки и кино филми направени в превзетите лагери, показващи купчини мършави трупове?Това фалшификации ли са? Фотографиите винаги могат да бъдат фалшифицирани, но много по-лесно е просто да се постави лъжливо заглавие на снимката или коментар на филма. Купчините трупове не означават, че тези хора са умрели в “газова камера” или от глад. В действителност това са били жертви на многото епидемии или на липсата на достатъчно храна в края на войната.
 • 37 Монгола

  3 1 Отговор

  До коментар #34 от "Емил":

  WC не струваш, смешник от пртодивизионен пътуващ цирк на старнните хора!
 • 38 Обикновен Бг

  2 2 Отговор
  58. Кой за пръв път употребява термина “геноцид”? Рафаел Лемкин, полски евреин, в книга публикувана през 1944 г. 59. Филми от рода на “Списъкът на Шиндлер” достоверни документални филми ли са? Не. Подобни филми са художествени драматизации без историческа достоверност. За нещастие много хора ги приемат за точно представяне на проверени исторически факти. 60. Колко книги, опровергаващи някои аспекти на стандартната теория за Холокоста, са публикувани досега? Десетки. Много предстои скоро да бъдат издадени?
 • 39 Обикновен Бг

  2 0 Отговор
  61. Какво се случи, когато Институтът за преразглеждане на историята (Institute for Historical Review) предложи награда от 50 000 долара за всеки, който може да докаже, че евреи са били унищожавани в газови камери в Аушвиц? Никакво доказателство, което би получило наградата, не е постъпило. Бившият лагерист от Аушвиц Мел Мермелщайн завел иск срещу Института за 17 милиона долара, защото предложената награда за доказателства е била причина той да загуби съня си и неговият бизнес да пострада, като е настоял, че това е “оскърбително отричане на доказан факт“. 62. Какво ще кажете за обвиненията, че тези, които подлагат на съмнение Холокоста, са просто антисемити или привърженици на националсоциализма? Това са просто клевети, използвани, за да се отклони вниманието от фактите и истинските аргументи. Учените, които доказват неверността на историята с Холокоста, имат най-различни убеждения и различен етническо-религиозен произход (включително евреи). Няма връзка между отричането на Холокоста и антисемитизма например. Все повече еврейски учени открито признават липсата на доказателства за ключови твърдения от историята с Холокоста.
 • 40 Обикновен Бг

  2 0 Отговор
  63. Какво се случва с учените ревизионисти, които възразяват срещу достоверността на историята с Холокоста? Те стават обект на клеветнически кампании, губят своите научни титли както и пенсиите си, много често се стига до разрушаване на тяхната собственост и дори до физическо насилие. 64. Институтът за преразглеждане на историята (Institute for Historical Review) бил ли е жертва на отмъщение заради своите опити да защитава свободата на изразяване на мнението и на научната свобода? Институтът е бил три пъти жертва на бомбени атентати и е бил напълно разрушен на 4 юли 1984 г. от палеж. Получавани са много смъртни заплахи по телефона. Медийното отразяване на дейността на Института е изключително враждебно. 65. Защо има толкова малко публикации на учени ревизионисти? Защото поради изцяло политически причини управляващите не желаят никакъв задълбочен анализ и оповестяване на фактите за историята на “Холокоста”. 66. Къде може да се получи повече информация за историята на “Холокоста” също и за факти, касаещи други аспекти на историческия ревизионизъм за Втората световна война? Институтът за преразглеждане на историята (Institute for Historical Review), намиращ се в Лос Анджелис разполага с много книги, записи и други материали, касаещи значими исторически теми.
 • 41 Обикновен Бг

  4 0 Отговор
  Странно защо нито 1 интервю на ЕВРЕЙСКИ ЛОВЦИ НА ПРЪСТЪПНИЦИ и техните изводи за холокоста НЕ СЕ ОТВАРЯ И, ВИИИНАГИ ЗАБИВА. МОЛЯ ПРОВЕРЕТЕ, В Ю ТЮБ, ики в В бокс. А и е много трудно да отвориш доклада на Червеният кръст за Нюнбергският процес. Също така, не се отваря Изследването за наличието на Циклон Б в "газовите камери". Сигурно компютъра ми не работи.

  Коментиран от #42, #43

 • 42 Госあ

  3 1 Отговор

  До коментар #41 от "Обикновен Бг":

  Ясно е, че тези лагери са били трудови лагери. Не може целият германски народ да бъде на фронта, а чифутите да живеят охолно и да трупат печалби. Но с едно не съм съгласен, може би наистина е имало изгаряне на тела,за да се ограничи разпространението на тиф.

  Коментиран от #44

 • 43 223

  2 2 Отговор

  До коментар #41 от "Обикновен Бг":

  Друго се чудя!Колко влакови композиции биха били нужни за да транспортират 6 милиона човека,като се има в предвид че парните локомотиви са имали мощност да теглят 5-6 вагона?

  Коментиран от #50

 • 44 Обикновен Бг

  3 2 Отговор

  До коментар #42 от "Госあ":

  Хитлер НЕ ВОЮВА срещу евреите. Воюва срещу световният пролетариар, в лицето на все по-разрастващото се болшевишко движение. В Англия обстановката е била такава, че спешно се се търсило външен враг, понеже предстояли избори и е било ясно, че болшевишката партия (работническото движение) ще спечели и ще премахне монархията. Как си представяш тия да копат домати Хиляди евреи се бият във Вермахта, над 420 евреи са наградени с различни степени Железен кръст. Жената на Гьобелс е еврейка. Тоес децата му също са евреи. Хес също е бил евреин, майка му е била еврейка. Почти цялото главно командване на Вермахта са били евреи. Затова и Хес прави това среднощно посещение на английското кралско семейство и Чърчил посреднощ и БЕЗАВАРИЙНОТО МУ ВРЪЩАНЕ В ГЕРМАНИЯ. Затова и МИ-6 го самоубива - обесва, в килията му в ноща преди да го освободят. Поради страг, че ще покаже договора скючен межди Англия и Германия. Предполагам знаеш, че абсолютно цялото англ. кралско семейство са били върли привърженици на Хитлер. Цялата дивизия Велика Германия е пазила Ротшилд в Германия и Австрия, докато той не е решил да се премести в Швейцария. Хитлер му подарява влак за този случай. Има и още много, много

  Коментиран от #46

 • 45 Нзнс

  3 2 Отговор

  До коментар #16 от "Обикновен Бг":

  Ти трол ли си?

  Коментиран от #48, #51, #77

 • 46 Госあ

  1 2 Отговор

  До коментар #44 от "Обикновен Бг":

  евреи на фронта не си представям. И като генерали не си ги представям,защото могат единствено да шикалкавят,плагиатстват и лъжат. лайнщайн е типичния пример. Иначе си прав,богатите жидове са били с хитлер
 • 47 Обикновен Бг

  1 7 Отговор
  1- и баташкото клане и априлското въстание също са измислици жертвите са десеторно преовеличени! 2- никакво похамеднчване не е имало в Родопите българите сами са приели исляма 3-никъде в България не е имало турско робство, а присъствие българите са се уморили от техните царе и са поканили турците на Балканите!

  Коментиран от #49

 • 48 Обикновен Бг

  0 0 Отговор

  До коментар #45 от "Нзнс":

  Не, просто съм един обикнове градски WC!

  Коментиран от #53

 • 49 Госあ

  3 2 Отговор

  До коментар #47 от "Обикновен Бг":

  Абе не знам за баташкото клане, но старозагорското е извършено от чифути.

  Коментиран от #52, #54

 • 50 224

  0 0 Отговор

  До коментар #43 от "223":

  Имайки предвид колко си прост едва ли знаеш мощноста на парните локомотиви!
 • 51 Обикновен Бг

  3 0 Отговор

  До коментар #45 от "Нзнс":

  Чудих се вече КОГА ЩЕ ПОЧНЕТЕ ДА МЕ ОБИЖДАТЕ . Време беше. Както казва в 66 въпроса и отговора най-големият ЕВРЕЙСКИ ЛОВЕЦ НА ВОЕННОПРЕСТЪПНИЦИ - ПО-ГОРЕ СЪМ ГИ ПУБЛИКУВАЛ.
 • 52 Обикновен Бг

  1 4 Отговор

  До коментар #49 от "Госあ":

  Старизагорското също е преовеличена измислица също както е и преовеличена битката на връх,, Шипка" на шипка е имало събор на който са се скарали турци и българи Вазов си измисля в одата,, О Шипка"

  Коментиран от #56, #57, #60

 • 53 Обикновен Бг

  3 2 Отговор

  До коментар #48 от "Обикновен Бг":

  Ей не ми кради ника, и не публикувай от мое име бе Поклонико на седемсвещника. ПОРАДИ БЕЗСИЛИЕТО СИ ВИЕ ЕВРЕИТЕ ДА ОБОРИТЕ ИСТИНИТЕ ПОЧВАТЕ ДА ПУБЛИКУВАТЕ ОТ МОЯТ НИК НЕЙМ.
 • 54 Обикновен Бг

  3 3 Отговор

  До коментар #49 от "Госあ":

  Това не е моят коментар. Някой чифут ПАК СЕ ОПИТВА ДА МЕ ЗЛЕПОСТАВИ.

  Коментиран от #61

 • 55 Мехмед

  1 3 Отговор
  Големите разбирачи от 1300г история 200по византийско робство и 500 под турско робство и нито една спечелена война от 650години хахахаха хаха ама вие сте си разбирачи.
 • 56 Обикновен Бг

  2 0 Отговор

  До коментар #52 от "Обикновен Бг":

  Абе ЧИФУТ. Ти незнаеш даже къде е Стара загора бе.
 • 57 Обикновен Бг

  2 1 Отговор

  До коментар #52 от "Обикновен Бг":

  Абе ЧИФУТ. Ти незнаеш даже къде е Стара загора бе.
 • 58 Криеш името си страхливец

  2 0 Отговор
  До обикновен бг, благодаря инфото за холокоста! Съгласен съм с нелицеприятната историческа истина и за годините на ислямско господство на територия българия.
 • 59 Обикновен Бг

  1 2 Отговор
  63.клането в Кати данните са 15 000 убити пълни измислици на поляците те не са имали 15000 офицети по това врене в цялата си армия жертвите в,, Катинската гора " са не повече от 550човека обаче поляците след 1990г нарочно надуха цифрата!

  Коментиран от #62, #64, #66

 • 60 Обикновен Бг

  2 1 Отговор

  До коментар #52 от "Обикновен Бг":

  Не СКВЕРНИ ИМЕТО НА ШИПКА чифуте, жид. Как Ви наричат Поляците бе чифут - жид, в превод от полски - гол охлюв (плужек).
 • 61 Госあ

  2 0 Отговор

  До коментар #54 от "Обикновен Бг":

  Ясно е на всеки.
 • 62 Обикновен Бг

  1 2 Отговор

  До коментар #59 от "Обикновен Бг":

  Чифутееее, клането Не е в Кати. А е в Катин, по-точно в гората до града- Катинската гора. Малеее що си прост чифуте.
 • 63 Българка

  4 1 Отговор
  Спете българи!!! Продавайте си земята свещена и бягайте в чужбина!!! А чифутите точно това чакат, защото ние сме забравили кои сме и какво крие земята ни, но те знаят! И карайки целия свят да ги съжалява, чрез умели машинации, работят усърдно по плана Еврия! Спи, българино, спи, скоро ще се събудиш и навред ще виждаш еврейски кибуци!!! Направете справка колко българска земя вече е купена от евреи чрез подставени лица!!! Остава само да си организират новия световен конфликт като повод за ново преселение! Надявам се да си останат бродници и извън рая, каквото заслужават, но какво заслужихме и НИЕ!!! А времето ни изтича и ако не познаем ОРЕНДАТА си, ще се погубим!
 • 64 Обикновен Бг

  2 1 Отговор

  До коментар #59 от "Обикновен Бг":

  Голяма мъка ви е за Полша, а чифуте. Защо не кажеш ма хората КАКВО СТЕ НАПРАВИЛИ В ПОЛША ПРЕЗ 1936, та Плисудски ВЕ ГОНИ ВСИЧКИ ОТ ПОЛША, айде кажи на хората ?
 • 65 Обикновен Бг

  0 2 Отговор
  64.най голямата измислица е, че над София съюзниците са бомбардирали и има 3500жертви истината е, че само 260 човека са жертвите другото са измислени цифри от тогавашното националиско дясно правителство което е ослугвало на Третия Райх!

  Коментиран от #68

 • 66 Истината

  2 1 Отговор

  До коментар #59 от "Обикновен Бг":

  :-)) Ти си Обикновен Бг, колкото Сюлейман Хафъз е евреин. Я кажи кой е Сюлейман Хафъз. 9829

  Коментиран от #69

 • 67 Обикновен Бг

  1 2 Отговор
  65.истината е, че полското семе е кофти семе затова руснаците го мачкат от векове и това семе плевелясало си показа точно по време на ВСВ колко е долно!

  Коментиран от #70

 • 68 Обикновен Бг

  3 1 Отговор

  До коментар #65 от "Обикновен Бг":

  След като завладяват бази в Южна Италия, британско-американските въздушни армии започват бомбардировъчна война на Балканския полуостров. Жертвите са 4208 убити, починали от рани и безследно изчезнали и 4744 тежко ранени. Разрушени само в София са 12 657 граждански обществени и жилищни сгради увредените в една или друга степен са в пъти повече.[20][21] Българската противовъздушна отбрана сваля над 100 самолета. Загубите на противника са 159 загинали членове на екипажи и пленени 329.
 • 69 Обикновен Бг

  1 2 Отговор

  До коментар #66 от "Истината":

  Сюлейман Хафъз е на Инджев пра дядо!

  Коментиран от #71

 • 70 Обикновен Бг

  2 1 Отговор

  До коментар #67 от "Обикновен Бг":

  Чифуте, и всичките 380 страни които ви гонят и те ли са лоши. А какво значи - гой.
 • 71 Обикновен Бг

  2 1 Отговор

  До коментар #69 от "Обикновен Бг":

  Не чифуте. Както знаеш Сюлейман Хафъз е Соломон Паси. Чист евреин. НО , между вас евреите го наричате Гой (ниш, долен, или т.е. неевреин)
 • 72 Обикновен Бг

  1 3 Отговор
  66.Също е измислица, че пра - българите са дошли на Балканите и са пожедили еизантийците истинаната е, че куманската конница заедно с местни печенеги видят бойните действия, а българите накрая обират лаврите. Кирил и Методи са византийци родом от областа Македония.

  Коментиран от #74

 • 73 Обикновен Бг

  3 1 Отговор
  Та, както публикувах горните 66 въпроса за холокоста, така АКО ОБИЧАТЕ ГИ ПРОВЕРЕТЕ В НЕТА. ЧАО ВИ ОТ МЕН. ЧАО И НА ТЕБЕ СЕДЕМСВЕЩНИКО.
 • 74 Този коментар е премахнат от модератор

 • 75 Електрошок

  3 0 Отговор
  Браво за 66-те въпроса и отговора! Абсолютна истина ,в която се уверих когато се наложи да работя с "богоизбрани"!Пълна хармония между физическа и духовна ""хигиена""!За съжаление малцина ще повярват!Учението за начините на манипулация на гоите е от времето на Вавилон и в него няма "бъгове"! Манипулациите започват още от образованието!Вижте какво стана с лихвите по депозит-НУЛА!Какво е обяснението-защо да плащаме лихви,когато парите така или иначе пак са при нас при банковото разплащане! Това е принудителен депозит!Обикновения вложител губи от 5 до 8% на година при нормална инфлация!Всичко върви гладко и не виждам изход!

  Коментиран от #80, #81

 • 76 Електрошок

  5 2 Отговор

  До коментар #74 от "Обикновен Бг":

  Нормално е да почнат"ритници в кокалчетата""с твоя ник!Такава им е тактиката и това само потвърждава,че си прав!
 • 77 СссереМ

  0 1 Отговор

  До коментар #45 от "Нзнс":

  Не,това е дядо коледа, че е трол си личи от километри.

 • 78 Сърп и чук

  0 0 Отговор
  Отричането на Холокоста е престъпление и виновните ще получат заслуженото - 66 отричания - 66 години затвор! Там да продължи да си пише съчиненията! Още малко и ще излезе, че е било прекрасно изживяване да си настанен в Освиенцим!? Германските ветерани са писали ясно в мемоарите си - по добре германец в руски плен, отколкото руснак в немски!

  Коментиран от #83

 • 79 Този коментар е премахнат от модератор

 • 80 Госあ

  0 0 Отговор

  До коментар #75 от "Електрошок":

  Затова вируса ще се разпространи лесно. Най добре ще бъде с бълхи и въшки в началото 🤓
 • 81 Госあ

  0 0 Отговор

  До коментар #75 от "Електрошок":

  MAVIC 😂 ама не шините за байкове, а маркер асистед вирус индуциран канцерогенез 🤓 Работа за отряд 731

  Коментиран от #82

 • 82 Електрошок

  0 0 Отговор

  До коментар #81 от "Госあ":

  Абе не ми е ясна тази материя,ама тази думичка"канцерогенез",ако се "индуцира"където трябва,мисля ,че ще свърши работа:)
 • 83 Бай Стойчо

  4 1 Отговор

  До коментар #78 от "Сърп и чук":

  След като в Европа има закон и е престъпление отричането на холокоста, това с какво променя мнението ми, че Холкост не е имало, или имало? С издаването на такива закони, властите в тези държави показват, че са гузни. Ако са сигурни, че е имало холокост, изобщо няма да им дреме кой какво говори - ще оставят отрицателите да си излагат теориите колкото си искат, а научната общественост ще им се изсмее и обществото ще ги изолира. Няма никаква необходимост да ги съдят и затварят. Ако опровергая холоста следва затвор, защо? Защо? Това е в разрез с демократичните правила и принципи. Къде е свободата на словото, с каква цел бива потъпкано то? Явно на чифутите не им изнася. С такива мерки те искат да ни запушат устите. 6 милиона са сериозна цифра, но не са 6 милиона. Помислете логически: ще иска ли нацистка Германия да избива безплатната си работната ръка, за да се отърве от евреите (нещо с което могат да се оправят след като превземат света), когато трябва да мисли за война на поне два фронта и милионна армия, която да храни, и танкове и самолети, на които да осигурява гориво? За избиването на такава огромна маса хора е нужно огромно време, средства, хора, ресурси. Нямал ли си е Хитлер друга работа? От друга страна... на кой би могла да донесе най-много облаги измислицата за холокоста? Кой има амбиции да се на мърда на парче земя, която не им принадлежи и им трябва подкрепата на ООН за това?

  Коментиран от #85

 • 84 Този коментар е премахнат от модератор

 • 85 Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.