Last news in Fakti

4 Февруари, 2020 20:50 3 232 3

Звезден блясък на "Сан Ремо"

  • дзукеро-
  • фестивал-
  • сан ремо

Започна 70-ият фестивал на италианската песен

Започна 70-ият фестивал на италианската песен „Сан Ремо”. Той ще приключи на 8 февруари, когато ще бъдат излъчени победителите в категориите „Известни” и „Нови” певци от общо 32-ма участници в конкурсната програма. “Сан Ремо” ще се излъчва директно по първи канал на обществената телевизия РАИ.

За любителите на фестивала дошли в едноименния град от цяла Италия, участниците в него вече дефилираха по червения килим водещ към театър „Аристон”.

От неговата сцена за първи път той ще бъде представен от Амадеус – новия артистичен директор, който е телевизионен и радиоводещ. Ще му партнират 10 жени. Две от тях са жени на спортисти: Джеорджина Родригес - любимата на футболната звезда Кристиано Роналдо, за което тя ще получи 140 000 евро. И Франческа София Новело – годеница на световния шампион по мотоциклетизъм Валентино Роси.

В конкурса участват 24 изпълнители, сред които Ирене Гранди, Марко Мазини, 75-годишната Рита Павоне, както и победителят от преди три години Франческо Габани, триумфирал преди това през 2016-а в категорията „Нови изпълнители”. В тази група сега участват осем певци.

Специални гости ще са Дзукеро, Джанна Нанини, Масимо Раниери, британецът Луис Капалди и др.

Предварителните прогнози сочат за победител рапърът Анастасио.

Град Санремо отбелязва своя фестивал с музейни експозиции и с концерти на открито.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз забравих

    7 0 Отговор
    За този конкурс на италианската песен..! (Носталгия по отминало време и
    известните техни певци..!)
  • 2 Zezo

    5 3 Отговор
    Нещо стойностно и класическо в световната естрада.
    Сан ремо- италианското цвете за света.
  • 3 фестивал

    3 0 Отговор
    https://www.gossipblog.it/post/614962/achille-lauro-body-tuta-sanremo-2020-foto
    ххаааххх..голям "блясък" с разни полу - голи недуразумения !!
    Интернет кипи от протести!!!