Last news in Fakti

17 Май, 2020 15:02 1 858 3

СГХГ и филиалите ѝ отварят врати

  • сгхг-
  • софийска градска художествена галерия-
  • отворена-
  • филиали-
  • галерия васка емануилова-
  • галерия-музей дечко узунов

Изложбите в градската галерия отново ще са достъпни на 19 май

СГХГ и филиалите ѝ отварят врати - 1
Снимка Архив: БГНЕС

Софийската градска художествена галерия и нейните филиали - галерия „Васка Емануилова“ и галерия-музей „Дечко Узунов“ отварят на 19 май, заяви директорът на културната институция Аделина Филева.

Посрещането на посетителите ще бъде при спазване на изискването за социална дистанция и при всички противоепидемични мерки, уверява ръководството, цитирано от БНТ.

„Като всяка институция и ние предприемаме всичко, което е необходимо за защита и удобство на гражданите и персонала. Всеки посетител ще е задължен да бъде с маска. Влизайки в галерията, ще бъдат дезинфекцирани неговите ръце. Има специални указателни стрелки, които ще показват как да стане движението на публиката – от ляво на дясно в експозицията. Ще има един вход за влизане и друг вход, през който ще излизат гражданите”, разказа още Аделина Филева.

В началото на деня ще бъдат пускани не повече от 25 посетители. Максималният продължителен период, който те могат да прекарат вътре ще бъде 1 час, а в момента, в който някой напусне, друг влиза на неговото място.

Дезинфекция на изложбените зали ще се извършва на всеки кръгъл час.

„Настоящата изложба ще бъде с удължено работно време, за да може максимален брой ценители на изкуството да посетят галерията. Разместихме целият си изложбен план и сме прехвърлили част от експозициите за следващата година”, допълни още директорът на галерията.

При желание от посетителите да разгледат продуктите на книжарницата на СГХГ задължително се ползват ръкавици за еднократна употреба, които галерията предоставя.

„Всеки трябва да се зареди с търпение и усмивка. Тя може да не се вижда зад маската, но е добре да я има”, смята Аделина Филева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.