Last news in Fakti

18 Септември, 2012 17:16 1 309 0

Музика от iPod-a на Господ в НДК

  • мистерията

Две парчета от музиката към култовата сред тийнейджърите игра Alone in the dark ще бъдат включени в концерта на Мистерията на българските гласове на живо в зала 1 на НДК на 8 ноември тази година. Ако господ имаше iPod, музиката в него щеше да е на „Мистерията на българските гласове”. Това са част от коментарите на феновете на играта „Сам в тъмното” (Alone in the Dark), чиито саундрак е в изпълнение на известния нашенски хор.

С концерт на формацията и прожекция на документалния филм „Балканска мелодия“ ще бъде открита Киномания 2012. Филмът разказва за откривателя на „Мистерията” Марсел Селие и съпругата му Катрин и за тяхната обща любов към музиката на Източна Европа. Българските копродуценти на лентата са Агитпроп /“Момчета, което беше цар“, „Георги и пеперудите“, „Проблемът с комарите“/ и БНТ.

Саундтракът към електронната игра „Сам в тъмното” (Alone in the dark) е реализиран през 2008 г. от композитора Оливие Деривие.  Всички композиции са изпълнени от "Мистерията на българските гласове", текстовете са изцяло на български. В началото на ноември 2008 г. хорът присъства и на официалната премиера на играта във Франция, където представя музиката на живо.

Билетите за „Балканска мелодия” и концерта на „Мистерията на българските гласове” са вече са в продажба в билетен център на НДК на цени от 10 лева.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА