Last news in Fakti

23 Юни, 2020 11:04 2 276 7

Започва ПроЛетният базар на книгата

  • пролетен базар на книгата-
  • ндк

Той ще се проведе на открито - в парка пред НДК

Пролетният базар на книгата ще бъде открит официално на днес от 17 ч. и тази година книжното изложение ще зарадва многобройната си публика със своето издание, което отново ще се проведе на открито - в парка пред НДК. То ще стартира на 23 юни и ще продължи до 28 юни, неделя, включително, съобщават организаторите.

Вълнуваща разходка сред хиляди книги очаква читателите. В изложението ще бъдат представени повече от 110 български книгоиздатели и книготърговци. Изложбената площ ще надхвърля 1 000 кв.м. в 23 шатри. В рамките на шестте дни на ПроЛетния базар на книгата специални предложения за всички възрасти ще зарадват посетителите.

Пролетният базар на книгата ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемиологичните мерки. Базарът на книгата е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г., а организатор е Асоциация „Българска книга”.

"След трите месеца на изолация и читатели, и издатели имат силно желание да се срещнат. Този контакт, тази комуникацията е най-ценна при тези изложения, панаири и алеи на книгата. Очакваме с трепет събитието. Надяваме се и на хубаво време."

По време на кризата доста от издателите са спрели да печатат нови заглавия, допълни с тревога Велизара Добрева. Но заради базара много от тях издадоха подготвените книги. Така че новите заглавия са още един радостен повод книгоманите да отидат до парка пред НДК.

На някои от щандовете са предвидени и по-специални представяния на книги.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бурканбанк

    1 1 Отговор
    Ние чакаме да бъде продължено "Българското лято"!

    Коментиран от #6

  • 2 0808

    3 1 Отговор
    .... мама миа, кой е луд да купува хартиени книги като един среден Киндъл излиза около 230 лв и побира хиляди е-книги.. аз имам втори Paperwhite== Къде да намерите е-книги безплатно:1. Ако знаете само български за вас е сайт Читанка.. 2.Ако знаете и руски, скочете до flibusta.site Навремето будалата аз хвърлих стотици лв за СКинг и др., а сега са фрии... Успех!!

    Коментиран от #3

  • 3 коко

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "0808":

    верно е,че си будала ако си давал пари за толкова посредствен писател като стивън кинг!
  • 4 За мен е ценна

    1 0 Отговор
    книгата с корици, която мога да разлистя и усетя. Книжният панаир винаги е наслада и празник.
    Много стойностни книги не присъстват в електронен вариант, но който е привлечен от евтина книжна продукция да си ползва киндъла.

    Коментиран от #5

  • 5 0808

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "За мен е ценна":

    ... не обичам да влизам в прения в Инет, но понеже последните два поста ми нанасят лични обиди ще си позволя да отвърна културно: 1. Думата "будала" тук е употребена в хумористичен смисъл.. 2. Да наречеш Стивън Кинг посредствен писател е леко казано несериозно.. 3. По вкус и по цвет товарищи нет.. това е за ув. Коко.. 4.Пост 4 - уважаеми, да ме простите, но говорите глупости...Кажете ми поне една стойностна книга липсваща в нета...Всеки ден съм в нета.... Завършвам с моята инет система за спорове: Не хвърляй бисери на прасетата.. Бъдете здрави!
  • 6 Другия с коня

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бурканбанк":

    Българското Лято е в Гърция.Заовядай.Приготви си Евро и се надлаждавай на Живота.Черепа ще ти предложи талончета да търкаш,докато си пуши пурата в Дубай и брои Милиардите. ..
  • 7 До 0808

    0 0 Отговор
    Съжалявам за нанесените психологически щети, но щом аз съм неубедителна прочетете Умберто Еко.
    От литературната продукция, която всяка епоха създава истински стойностното е малък процент, голямата част остава за камината или за киндъла. Просто уловима закономерност при литературното творчество, която всяка срещната будала като мен може да долови. В момента не мога да намеря това, което Зола пише за импресионистите, за да го прочета от уважаемото ми устройство.