Last news in Fakti

24 Септември, 2012 10:12 859 1

Пак издигаме Ирина Бокова за ЮНЕСКО

  • ирина бокова-
  • юнеско
Пак издигаме Ирина Бокова за ЮНЕСКО - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев издигна официално кандидатурата на Ирина Бокова за втори мандат като генерален секретар на ЮНЕСКО.

В Ню Йорк българският държавен глава се срещна с генералния секретар на ООН Бан Ки Мун, който изтъкна ролята на България за намиране на мирен изход от кризата в Сирия.

Президентът Росен Плевнелиев е на работно посещение в САЩ за участие в 67-та сесия на Общото събрание на ООН, която се провежда в Ню Йорк. На 25 септември българският държавен глава ще направи изказване пред Общото събрание на ООН, а програмата му предвижда редица двустранни разговори с държавни и правителствени ръководители от цял свят.

Той се срещна в Ню Йорк с генералния секретар на ООН Бан Ки-Мун и участва в официалното откриване на пленарното заседание на Глобалната инициатива на Бил Клинтън.

Президентът откри учебната година на българските училища в Ню Йорк и отбеляза Деня на независимостта на страната ни с българската общност там.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Стига с тоя Боко нека сега малко и Чоко....................