Last news in Fakti

3 Август, 2012 20:04 831 2

Бокова поиска от Ирак да отклони петролопровод под Вавилон

  • ирак-
  • петрол-
  • вавилон-
  • юнеско

ЮНЕСКО поиска от Ирак да отклони петролопровод, преминаващ под град Вавилон, за да се опазят евентуални древни останки. Това съобщи генералната директорка на организацията Ирина Бокова.

"Изпратих писмо на 1 август на иракския премиер Нури ал Малики", в което го моля да отклони инсталацията "от уважение към световната история, а не за да се пречи на развитието на страната", заяви Бокова в интервю за френския в. "Монд".

Петролопроводът бил завършен на 25 март. Той минава под града, който е включен в показателния списък за световното наследство, първи етап от процеса по вписването му в Списъка на световното културно наследство, припомня Бокова.

Петролопроводът "ще преминава през неизследвани зони и може да унищожи неизвестни останки, които може да са от значение за историята на човечеството", допълни тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муспи

    1 0 Отговор
    Носят се упорети слухове в Брюксел, че Бокова е циганка и се пише еврейка с користни цели!
  • 2 турист

    1 0 Отговор
    уникално място.пожелавам на всеки да го разгледа.