Last news in Fakti

14 Юли, 2020 11:08 1 676 2

Стивън Кинг продаде за екранизация три разказа за три долара

  • стивън кинг-
  • разказ-
  • филм-
  • адаптация-
  • хорър-
  • трилър

Кратките творби са част от сборника му "If it bleeds"

Стивън Кинг продаде за екранизация три разказа за три долара - 1
Снимка: Shutterstock

Американският писател Стивън Кинг е продал правата върху филмовата адаптация на три кратки истории от сборника "If it bleeds", публикуван през април тази година. Цената на всеки от тях е повече от изненадваща - само един долар, съобщава „Дедлайн“.

Една от творбите е „Телефонът на мистър Хариган“ ("Mr. Harrigan’s phone"). В него се разказва за приятелството на момче с починал съсед.  По разказа ще бъде създаден проект за платформата Нетфликс. Продуцент ще бъде Райън Мърфи, а режисьор ще бъде Джон Лий Ханкок.

Бен Стилър е придобил правата върху филмовата адаптация на историята „Плъх“ ("Rat") за писател, който сключва ужасна сделка с плъх. Той ще ръководи проекта, като също така ще играе главната роля в него.

Романът „Животът на Чък“ ("The life of Chuck") за млад мъж с мозъчен тумор ще бъде представен през погледа на Дарън Аронофски (с „Оскар“ за „Черен лебед“).

Последното, четвърто произведение, „Нека да кърви“, на чието име е наименуван и сборника, от е за ясновидка, която се ангажира да разследва експлозия в училище. То все още е свободно за проекти. Но както уточнява „Дедлайн“, HBO планира да придобие правата върху него.

Други подробности за тези проекти, включително датата на премиерите им, все още не са известни. Но се очаква те да бъдат реализирани в близко бъдеще, предава Канал 3.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 0808

    5 7 Отговор
    .... СКинг отдавна не е това, което беше..Последните му работи са отврат..Талантът му си е отишъл..

    Коментиран от #2

  • 2 гОсТ

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "0808":

    Прав си, донякъде. Има и добри книги, сред последните му.
    Откакто е спрял наркотиците, книгите му са една идея по-слаби, но пък аз като негов фен, му се кефя и искам да продължава да пише.