Last news in Fakti

21 Август, 2020 21:59 5 001 2

Продължението на феномена „Кутия за птици“ излиза на български език през септември

  • клетка за птици-
  • роман

Изминали са повече от десет години, откакто Малори и двете деца се отправиха на опасното и зловещо пътуване с лодка по реката в търсене на спасение

Продължението на феномена „Кутия за птици“ излиза на български език през септември - 1

Джош Малерман предлага на читателите дългоочакваното продължение на световния феномен „Кутия за птици“ – в романа „Малори“ нищо не е такова, каквото изглежда!

Изминали са повече от десет години, откакто Малори и двете деца се отправиха на опасното и зловещо пътуване с лодка по реката в търсене на спасение – спасение в един свят, който е привидно тих и спокоен, но който нямаш право да виждаш с очите си. Можеш да се ориентираш по слух, мирис и докосване, можеш да общуваш с други хора, дори да създадеш семейство, но ако погледнеш, рискуваш да изгубиш разсъдъка си… рискуваш да изгубиш всичко. В приюта за слепи обаче Малори за пръв път се е почувствала наистина сигурна и спокойна – тук зрението е нещо, от което нямаш нужда. В приюта имаш нужда само от хората до себе си.

Само че убежището им няма дълго да ги пази от фантомите, които дебнат отвън – скоро хаосът ще завладее приюта и Малори ще трябва отново да бяга, заедно с двете си деца. Те ще намерят подслон другаде, но този път ще трябва да направят опасен избор: дали да продължат да се крият и да оцеляват в мрак и изолация… или да се опитат да разкрият мистерията, която е погубила човешката цивилизация?Продължението на феномена „Кутия за птици“ излиза на български език през септември

„Малори“ е неочаквано, напрегнато и изненадващо със сюжета си продължение на сензационния бестселър „Кутия за птици“. Авторът Джош Малерман си поставя важна и достойна цел: да не повтаря модела на първия роман, а да се опита да разшири митологията, която сам е създал. С помощта на своята главна героиня, Малори, той изгражда убедителен и впечатляващ символ на оцеляването, на куража и на майчините инстинкти, а историята се разгръща с бездиханна динамика и увличащо напрежение. Отзивите за книгата на Запад са хвалебствени и вероятно съвсем скоро „Малори“ ще последва съдбата на своя предходник, тъй като правата за филмиране вече са откупени. Припомняме, че „Кутия за птици“ беше екранизиран от датчанката Сузане Биер през 2018 г., а в хитовия филм видяхме Сандра Бълок.

Романът „Малори“ пристига в българските книжарници на 11 септември, а работата по адаптацията се очаква да започне през следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТЪП НАРОД

    1 0 Отговор
    що няма коментари ве лумпени...,няма цици,няма кОври няма и баце Бойко - няма и коментари..,а...:))
  • 2 Павлина

    0 0 Отговор
    Прекрасна новина :))