844 0

Започна кинофестивалът „Златна роза“

41 филма са включени в конкурсната програма на 38-мото издание на фестивала

Започна кинофестивалът „Златна роза“
Снимка: shutterstock

Най-старият и единствен по рода у нас фестивал за българско игрално кино „Златна роза“ ще представи от 24 септември до 1 октомври най-новите български филми в залите на Фестивален и конгресен център Варна.

Кинолентите ще се представят и онлайн. Организатор на фестивала на българския игрален филм “Златна роза” е Националният филмов център, с подкрепата на Министерството на културата и Община Варна, предаде БНР.

В конкурсната програма са селектирани 22 късометражни и 19 пълнометражни филма, произведени както с подкрепата на Националния филмов център, така и с частни средства в последната година. По традиция в рамките на фестивала във Варна ще присъстват създателите на филмите.

Фестивалът ще се открие с изложбата „Спомен за филма „Осъдени души”, която ще покаже запечатани от проф. Людмил Христов неизвестни работни моменти от легендарния филм на Въло Радев. След церемонията по откриването на „Златна роза“ 2020 за първи път пред българската публика ще бъде показана копродукцията „Пари” с реж. Сиамак Етемади и съпродуценти „Чучков брадърс“ и с финансовото участие на Националния филмов център.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.