Last news in Fakti

29 Септември, 2020 15:15 1 565 0

The Dead Captain готвят нов албум (ВИДЕО)

  • иво златанов-
  • the dead captain-
  • нов албум-
  • нужни неща

„Нужни неща“ ще е готов в края на тази или началото на идната година

Нoвият ни албум ще се казва „Нужни неща“ и ще е готов в края на тази или началото на идната година.Това каза за рубриката „Място за нова българска музика“ на Радио „Фокус“ и Музикаутор Иво Златанов от група "The Dead Captain".

Той представи новата им песен „Танц“. Случва се така, че завършването на песента съвпада с ключов момент в живота на бившия капитан, а именно - раждането на третото му дете. Това се случва на 27 март тази година.

„Песента „Танц“ се различава от другите ни композиции. Тя е максимално опростена и по-светла. Надявам се да бележи началото на по-светъл етап в творчеството ни“, каза той.

Златанов обясни, че по професия е морски капитан, което е едно от основанията групата да се казва по този начин. Другият фактор е, че е почитател на легендарният Leonard Cohen.

„Той има едно парче, което се казва "The Captain" и в него се разказва история за стария умиращ капитан, който знае и може всичко, но е дошло време да отстъпи място на младия капитан. Мелодията е лежерна, но пластовете в нея и в текста са много“, обясни музикантът.

В началото групата е започната като акустичен и леко мрачен проект, но когато се е натрупал достатъчно материал Златанов е започнал да търси колаборация с други музиканти.

„Така се свързах с Георги Георгиев от група „Остава“ и студиото му „Хомеовокс“, където започнахме записи по първия ни албум. Там се запознах с Мартин Стоянов, с когото започнахме да работим активно и творчески. В различните парчета участват различни музиканти: Георги Георгиев, Иван Гацев от „Контрол“, Херовим Михайлов, Станимир Михайлов и др. Основните членове на групата сме: аз, Мартин Стоянов и Станимир Михайлов. Аз съм на китари и вокали, Мартин на клавир, Станимир на ударните инструменти.

През 2006г. Иво Златанов се връща към музиката и не смята да я оставя.

Към настоящия момент група "The Dead Captain" работи усилено по втория си албум, който ще бъде озаглавен „Нужни неща“. Той ще бъде по-акустичен и с класически препратки. В албума ще има и песен с фолклорни елементи, загатна той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА