Last news in Fakti

19 Ноември, 2012 17:37 1 180 1

Публикуваха книга с възхвали за Ким Чен-ун

  • ким чен-ун-
  • северна-
  • корея-
  • лидер-
  • книга

Управляващата в Северна Корея Корейска трудова партия публикува книга с възхвали за лидера на страната Ким Чен-ун, съобщи mediapool.bg. Тя описва дипломатическите и военните таланти на вожда и разказва за проявите му като вундеркинд – още в ранна възраст Ким Чен-ун се научил да стреля и да кара кола.

Очаква се по-късно да излязат от печат и други подобни съчинения. В Северна Корея са публикувани 70 хвалебствени книги за бащата на днешния лидер – Ким Чен-ир, а на дядо му Ким Ир-сен, основателят на КНДР, са посветени 100 творби от този род.

Местната агенция „Йонхап” изрежда и други признаци, по които може да се съди, че в страната се развива култ към личността на вожда. Високопоставени чиновници в Северна Корея са започнали да носят значки с неговия лик, а вестникът на управляващата Корейска трудова партия „Нодон синмун“ излиза с нов банер, призоваващ хората да се обединят около „великия лидер“ Ким Чен-ун.

Според експерти развитието на този култ към личността цели да демонстрира, че Ким Чен-ун успешно е поел властта от своя предшественик. Излизането на новата книга наред с други събития вероятно бележи в очите на властите края на преходния период – през декември се навършва една година от смъртта на Ким Чен-ир.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 николай маринов

    0 0 Отговор
    Тръпнем в очакване на книгата с възхвали издадена от ПП ГЕРБ за Б. Борисов . Второто допълнено издание ще излезе вероятно след изборите догодина , но с хвалебствия ли ........... ????????????????