Last news in Fakti

17 Декември, 2020 08:06 4 456 3

Почина известен български певец на класическа музика

  • почина-
  • арсен арсенов-
  • оперен певец

Арсенов е бил солист на Българската хорова капела и солист с Негово Светейшество Патриарх Неофит, на квартет "България" и на "Мистерията на българските гласове"

Почина известен български певец на класическа музика - 1
Снимкa: Shutterstock

"Почина Арсен Арсенов - бас профундо, известен български певец на класическа музика, оставил светла следа в българското хорово и класическо пеене", съобщават близките му.

Арсен Арсенов е роден в град София. В младежките си години с Райна Кабаиванска и проф. Венец Димитров са приятели и солисти в Ансамбъла на ГУСВ. По това време започва и дългогодишното му приятелство с филмовия оператор проф. Венец Димитров, пише БНТ.

Арсенов е бил солист на Българската хорова капела и солист с Негово Светейшество Патриарх Неофит, на квартет "България" и на "Мистерията на българските гласове". Има платинена плоча на "Колумбия пикчърс", издадена през 1962 г. в Япония.

Почина известен български певец на класическа музика
Снимкa: БГНЕС

Неговият път продължават поколения певци. По-малкият му син, Марио Арсенов завършва оперно пеене в НМУ и в НБУ, като е и стипендиант в майсторския клас на Райна Кабаиванска. Другият му син, Николай е дългогодишен оперен певец в "Арена ди Верона", а негова внучка е младо дарование, която сега стартира своята музикална кариера.

Поклон пред паметта му!


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    0 5 Отговор
    Много известен пък кой ли е чувал за него, само така пишете пичи али катасрофилу откраднали изнасилили
  • 2 Тупан

    10 0 Отговор
    "певец на класическа музика" е бляскав езиков конструкт....журналистическа висота отново рано-рано във ф@кти

    Коментиран от #3

  • 3 Мани мани

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тупан":

    да останеш без дъх и без думи...