Last news in Fakti

16 Март, 2021 18:41 2 851 4

Почина първият чернокож злодей в поредицата филми за Джеймс Бонд (ВИДЕО)

  • яфет кото-
  • джеймс бонд-
  • агент 007

Яфет Кото печели световна популярност с ролята си на диктатора д-р Кананга в осмия филм за Агент 007 - "Живей, а другите да умрат!".

Почина първият чернокож злодей в поредицата филми за Джеймс Бонд (ВИДЕО) - 1
Снимка: Wikipedia

Американският актьор Яфет Кото, който стана известен през 70-те години с това, че беше първият чернокож актьор, изиграл ролята на злодей в сагата за Джеймс Бонд, почина на 81-годишна възраст, предаде Франс прес.

По този повод неговата съпруга Синаон Теса написа във фейсбук, че той е изиграл ролите на злосторници в някои от филмите си, но за всички ще си остане истински герой, предава БТА.

Яфет Кото е роден в Ню Йорк от баща, емигрирал от Камерун, и от майка, медицинска сестра в американската армия. Той прави актьорския си дебют в "Отело" в Харлем през 1960 г. Печели световна популярност с ролята си на диктатора д-р Кананга в осмия филм за Джеймс Бонд "Живей, а другите да умрат!".

Кото получи номинация за наградата "Еми" за превъплъщението си в ролята на угандийския диктатор Амин Дада в телевизионния филм "Рейд над Ентебе". След това чернокожият актьор изигра ролята на техника Денис Паркър във филма на Ридли Скот от 1979 година "Пришълецът".

Кото партнира на Арнолд Шварценегер в продукцията "Бягащият човек" /1987 г./.

Женен три пъти и баща на шест деца, Яфет Кото твърдеше, че има родствени връзки с британската кралица Елизабет Втора и беше озаглавил своята автобиография през 1997 г. "The Royalty" /Кралска особа/.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мати Весино

    4 2 Отговор
    Пич голям! Жалко!

    Коментиран от #3

  • 3 Пурко Папурков

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Мати Весино":

    Да бе.Пич та дрънка. И е рода на кралицата..на Белгийската сигурно.
  • 4 БАЙ КУРТИ

    1 1 Отговор
    Черен врат и АНГЛИЙСКАТА КРАЛИЦА рода . ЕДВА ЛИ . А и няма да се чудя , вече всеки 2 ри е пришълец в Англия , нагледах се на какви ли не