Last news in Fakti

21 Април, 2021 14:45 1 921 1

Писателят Николай Табаков с награда „Проф. Димитър Димов“

  • николай табаков-
  • писател-
  • награда-
  • димитър димов-
  • български писател-
  • цялостно творчество-
  • награда „проф. димитър димов“

Отличието се присъжда веднъж на три години за цялостно творчество на български писател

Писателят Николай Табаков е тазгодишният носител на Националната литературна награда за цялостно творчество „Проф. Димитър Димов“.

Националната литературна награда „Проф. Димитър Димов” е учредена от Община Ловеч със съдействието на Съюза на българските писатели, в чест на 105-годишнината от рождението на изтъкнатия български писател и драматург Димитър Димов. Тя се присъжда веднъж на три години за цялостно творчество на български писател - белетрист или драматург, с трайно присъствие в съвременната ни литература.

За наградата тази година бяха номинирани осем писатели. За носител на отличието Община Ловеч определи Николай Табаков. Той е завършил българска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

Основател и управител на Издателска къща „Анубис“, която е удостоена през 2010 със сертификат „Златна книга за принос към развитието на българската култура” от Съвета на европейската научна и културна общност. Член е на Съюза на българските писатели и е носител и на други престижни награди.

Като носител на Националната литературна награда „Проф. Димитър Димов“ Николай Табаков ще бъде удостоен с отличието на тържествена церемония в Ловеч през месец юни. Първите двама носители на наградата са проф. Банко П. Банков (2015 г.) и Павлина Павлова (2018 г.).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    0 0 Отговор
    Световно неизвестни се награждават, за да станат Известни.