13 Май, 2021 10:13 1 706 8

Виктория с впечатляваща първа репетиция в Ротердам (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • виктория-
  • виктория георгиева-
  • евровизия-
  • репетиция

Екипът на Виктория показа концепцията на изпълнението

Първата репетиция на Виктория на сцената на Евровизия 2021 се проведе успешно вчера в Ротердам. Сценичното представяне на българската песен “Growing Up is Getting Old” впечатли не само журналистите, но и феновете на конкурса от цял свят.

Оценките за изпълнението в международните медии след репетицията затвърдиха позицията на България като един от големите фаворити на Евровизия 2021. Журналистите от Wiwibloggs, най-големият независим сайт посветен на конкурса, определиха изпълненото като “просто невероятно”, “силно емоционално и докосващо” и “претендент за победа”.

Виктория с впечатляваща първа репетиция в Ротердам (СНИМКИ+ВИДЕО)

Виктория ще участва във втория полуфинал на Евровизия на 20-и май с песента „Growing Up is Getting Old”, а зрителите в цяла Европа и българите в чужбина ще могат да я подкрепят.

Виктория изпълнява песента седнала на огромна скала, обградена от вода, а зад нея се вижда красиво нощно небе, което е изпълнено с ярки звезди. Над скалата се изсипва фина струя пясък, която символизира хода на времето. Виктория е взела на сцената нещо много важно и лично за нея - снимка от детството си със своя баща Петър, която също има ключова роля в сценографията.

Виктория с впечатляваща първа репетиция в Ротердам (СНИМКИ+ВИДЕО)

Виктория споделя за решението да вземе снимка от детството си на сцената: “Това е изненада за моя баща Петър. Това е любимата ми наша снимка. Сигурна съм, че ще се развълнува много, когато види кадри от репетициите и нашата снимка на сцената. Последните месеци бяха много трудни за нас и се надявам, че ще го накарам да се гордее с мен на 20-и май.”

Важен елемент в българското представяне е използването на пясък, който пада по време на изпълнението. Дан Шиптън, който е един от сценичните режисьори на България, споделя за концепцията: “Падащият пясък е универсален символ на отминаващото време. Има момент в изпълнението, в който Виктория се опитва да достигне пясъка и той изчезва. Това е повратната точка, когато тя осъзнава, че трябва да продължи и да стигне бъдещето си.”

Марвин Дитман разказва за изпълнението на Виктория: “Да бъдеш уязвим на сцената е ключов елемент в това, което искаме да предадем на публиката с “Growing Up is Getting Old”. Освен това показваме и силата, която Виктория може да понесе въпреки всичко”.

Българското участие в песенния конкурс Евровизия се реализира като публично-частно партньорство между БНТ и Ligna Group, с подкрепата на българската финтех компания iCard – генерален спонсор на Евровизия България, и с подкрепата на Министерство на туризма на Република България.

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам на 18-и, 20-и и 22-ри май. Зрителите в България могат да гледат шоуто пряко по БНТ 1 от 22:00 часа.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Честито

    7 3 Отговор
    Хайде, момиче-смажи ги всичките и пей за себе си и България. Успех ти пожелавам и ще стискам палци за теб!

    Коментиран от #4

  • 2 русенец

    3 5 Отговор
    Заменяме Мария Бакалова с тази девойчица. Няма лошо, стига да не се преекспонират нещата, че нито конкурсът е някакъв кой знае какъв конкурс, нито пък девойката е някаква кой знае каква певица.
  • 3 Евровизия е

    3 2 Отговор
    Бифвшия наш конкурс Знаме на мира с нагласени победители

    Коментиран от #7

  • 4 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Честито":

    Българщината ни е атакувана непрекъснато и от всякъде. Този могъщ извор, българската народна песен, целенасочено се отравя и затлачва. На нас денонощно ни се натрапва, ЧАЛГА, ПОП, РОК, МЕТЪЛ и разбира се некъдърно обработен фолклор с малки изключения. Целта е, -"ПРОСТ НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА"- народна поговорка.
    copy-paste: "...........Традиционната музика на всеки народ представлява една от най-важните съставки на неговата култура, наред с езика, религията, обичаите и др. Безспорно, всеки народ представлява сбор от производители и консуматори, но културата е това, което поддържа равновесието между тях. Без културата, балансът се измества в посока към консуматорите, което е естествен природен закон. ........."
  • 5 Сульо

    2 2 Отговор
    Искат да кажат с впечатляващо тъпа визия и репетиция? Хаха...
  • 6 гость

    1 1 Отговор
    КАКТО ВИНАГИ "ГОЛА ВОДА"! Гласувайте за макето, от нашата кръв е.
  • 7 абе глупако

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Евровизия е":

    Какъв конкурс бе? Ти изобщо чувал ли си за "Знаме на мира"?
  • 8 Lev

    0 0 Отговор
    Виктория ще спечели