Last news in Fakti

8 Февруари, 2013 11:48 642 0

Започна гласуването за "Оскар"-ите

  • "оскар"-
  • филм

Американската филмова академия даде в 8.00 часа тази сутрин старт на процедурата по финалното гласуване за определяне на най-добрия филм на годината и останалите отличници в седмото изкуство, които ще бъдат удостоени със статуетка „Оскар“ на 24 февруари, съобщи „Холивуд Рипортър“.

Съдбата на отличията ще определят 5856 членове на Академията, чиито гласове имат равна тежест. За пръв път тази година за тях е въведена техническа иновация – електронно гласуване по интернет. Открити са и „избирателни пунктове“ в градовете, където се наблюдава голяма концентрация на киноексперти – Лос Анджелис, Ню Йорк и Лондон. Гласуването в 24-те номинационни категории ще завърши на 19 февруари.

В категорията за най-добър филм на годината се състезават сантименталната драма „Любов“ (Amour) на Михаел Ханеке, уестърнът на Куентин Тарантино “Джанго без окови“ (Django Unchained), биографичната лента на Стивън Спилбърг „Линкълн“ (Lincoln), историята на Катрин Бигълоу за залавянето на Осама бен Ладен „Цел номер едно“ (Zero Dark Thirty), драмата на Анг Лий „Животът на Пи“ (Life of Pi), комедията Silver Linings Playbook на Дейвид Ръсел, фантастиката „Зверовете на дивия юг“ (Beasts of the Southern Wild) на Бен Зайтлин, екранизацията по романа на Виктор Юго „Клетниците“ (Les Miserables) на Том Хупър и политическият трилър на Бен Афлек „Арго“ (Argo), който досега е събрал най-много престижни награди от всички номинирани творби.

Юбилейната 85-а церемония по връчването на „Оскар“-ите на 24 февруари ще бъде предавана пряко по телевизията в повече от 225 страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА