Last news in Fakti

17 Август, 2021 10:44 1 600 1

Продават статуя на Афродита от исторически концерт на "Бийтълс" (СНИМКИ)

  • бийтълс-
  • статуя-
  • афродита-
  • търг

Цената на статуята се очаква да стигне до 20 000 британски лири

Статуя на древногръцката богиня Афродита от емблематичното студио "Аби роуд", която била на сцената по време на участие на "Бийтълс" в концерт на 25 юни 1967 г., излъчен за пръв път със сателитна връзка в 25 страни по света, се продава на търг в Ливърпул, предаде ТАСС, позовавайки се на BBC.

Артисти от 19 страни участват в концерта "Our World" тогава и легендарните музиканти от Ливърпул представят Великобритания.

Фигурата от фибростъкло с височина метър и половина е покрита с цимент, за да имитира камък. Тя ще бъде предложена на търг на 28 август и се очаква да бъде продадена на цена между 15 000 британски лири и 20 000 британски лири.

Статуята е била собственост на звуковия инженер Джеф Емерик, работил дълги години с бандата, който я отнася у дома си в Лондон след края на шоуто, където тя престоява цели 45 години.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ринго Стар

    0 0 Отговор
    Реално не струва повече от кинта и петдесет!