Last news in Fakti

19 Октомври, 2021 18:20 2 205 5

Чудо: Пол Маккартни пее блус кавър с Rolling Stones

  • rolling stones-
  • пол маккартни

"Той ще се качи на сцената при нас по-късно", с тази шега Мик Джагър отвърна от Ел Ей на обидата му от преди седмица

Чудо: Пол Маккартни пее блус кавър с Rolling Stones - 1
Снимка: shutterstock

Мик Джагър отвърна достойно на етикета, който Пол Маккартни лепна на "Rolling Stones" преди седмица в "New Yorker" - нарече ги блус кавър банда.

По този повод 78-годишният Мик се пошегува от стадиона "СоФи" в Лос Анжелис: "Сред нас има много знаменитости тази вечер. Меган Фокс - тя е хубавичка. Леонардо ди Каприо също е тук". После спомена и за някои други известни хора, които определено не са били на шоуто онази вечер, включително покойния Кърк Дъглас и Лейди Гага, която е в Лас Вегас, пише сайтът life.dir.bg.

Мик продължи: "О, и Пол Макартни е тук! Той ще се присъедини по-късно към нас за да изпълним заедно един блус кавър".

Фронтменът публикува кратко видео с тази смешка във Фейсбук и почитателите му го аплодираха с думите, че и този път е брилянтен и връща топката елегантно към противниковата врата. Някои коментират, че Маккартни може би си търси внимание с подобни изказвания.

Списание "People" отбеляза, че това е нова глава в интересните отношения между Ливърпулската четворка и Търкалящите се камъни.

Пол Маккартни се изказа за британските си колеги така:" Не съм сигурен дали трябва да го казвам, но те за блус банда, свиреща кавъри, това са Stones".

Той от своя страна има пълното основание да говори каквото намери за добре, тъй като с "The Beatles" наистина писаха история и в музицирането си са почти ненадминати, но пък бяха заедно само 10 години. Джагър и компания съумяват да държат всеки своето его на каишка, така че и до ден днешен да са заедно, в една повече от преклонна възраст, както и да ги квалифицират. В крайна сметка сравненията са ненужни и е хубаво за всички меломани, че двете групи ги има.

През април 2020 г., в компанията на Кийт Ричардс, Джагър каза за интервю със "Apple Music": "Една група за щастие все още свири на стадиони, а друга група вече не съществува. "Rolling Stones" е голяма концертна група, докато "The Beatles" дори не са правили турне по арени, или концерт в "Медисън Скуеър Гардън" с прилична озвучителна система. Те се разделиха преди този бизнес да започне истински. Ние започнахме тези турнета през 70-те години и продължаваме и досега".

Това изказване той направи след като Макартни заяви в шоуто на Хауърд Стърн, че "The Beatles" са по-добри от "Rolling Stones". Певецът също така отбеляза, че харесва Stones и че те за изключителна група, просто в различна стилистика от тяхната.

И въпреки че съперничеството на музикалните икони датира от десетилетия - още през 1987 г., когато Джагър каза, че раздялата на "The Beatles" е била "много добра идея" - изглежда, че това понякога им е предимно забавно.

Джагър и Маккартни се познават на практика от самото начало на славата си през 60-те години на миналия век. В биографията си Кийт Ричардс разказва как когато живели в някаква мизерна вила, на гости им дошли Джон, Ринго, Пол и Джордж и цяла нощ свирили, а "The Beatles " им помогнали в написването на някои песни.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Велики динозаври

    6 1 Отговор
    Изреваха мощно и паралелно преди 60 години,асъл респект..
  • 2 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    0 0 Отговор
    Редакцията, погледнете какво става в профила на Радев!
    Там ще излезе новина!
  • 3 Пучо Капучо

    3 4 Отговор
    Ако ги нямаше Бийтълс, и Стоунс нямаше да ги има. Докато обратното не е сигурно. И да, Маккартни е прав, Стоунс са блус кавър банда, която впоследствие преминава към свои собствени композиции, по модел на Ленън-Маккартни. Обожавам Стоунс, но Бийтълс са по-добри от тях, като творци. Според думите на Тони Шеридан, певец свирил с тях в Хамбург, магията на Бийтълс се състояла...в цялостното блусарско звучене на групата. Това е и моето мнение. Няма да е лошо и Мик и Кийт да се замислят малко върху този въпрос.
  • 4 За протокола

    5 0 Отговор
    Не харесвам музиката на Ролинг Стоунс, с изключение на няколко парчета, но...
    Виждал съм концерти с Ролинг Стоунс, където свирят блус и е доста добре. Рони Уудс често свири с блус-легенди и е много добър. Класическият блус е доста сериозна и добра музика и дори Ерик Клептън често е свирил и свири блус. Има концерти с ББ Кинг и други светила на блуса. Днешната музика на Маккартни си е обикновен поп, който не може да се сравнява с класическия блус.
  • 5 0808

    0 0 Отговор
    ... харесвам Камъните, но 1000 долара за билет на концерт ми идват малко нанагорно.. Gimme shelter е върха..Бийтълс са ми малко сладникави