Last news in Fakti

23 Октомври, 2021 11:24 2 945 5

"Дюран Дюран" с изненадващ 15-и албум

  • дюран дюран-
  • група-
  • нов албум-
  • пънк-
  • рок

Групата отбелязва 40 години от издаването на първия си албум

"Дюран Дюран" с изненадващ 15-и албум  - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британската група "Дюран Дюран" издаде нов албум, предаде Ройтерс.

"Future Past" е петнадесетата тава на изпълнителите, чиито дебютен албум излезе преди цели четиридесет години, пише БТА.

"Никога не сме очаквали, че ще правим музика заедно след толкова дълго време. Бяхме само деца и влязохме в пънк рока", заяви пред Ройтерс басистът Джон Тейлър.

Публикация, споделена от Duran Duran (@duranduran)


Групата "Дюран Дюран" е създадена през 1978 г. от Тейлър и кийбордиста Ник Роудс. Бандата стана популярна с хитове като "Girls on Film" и "Rio". Групата има продадени над 100 милиона записа по целия свят и е носител на две награди "Грами".

С новата си песен "Anniversary" изпълнителите отбелязват четиридесет години от излизането на първия им албум през 1981 г.

"Дюран Дюран" започват работа по новия албум "Future Past" в края на 2018 г. Заради пандемията от коронавирус обаче музикантите са принудени да прекъснат записите за десет месеца.

"В известен смисъл беше добре да направим почивка... Можехме да гледаме със свежи очи и да слушаме със свежи уши", споделя Роудс, и допълва: "Това е съвсем ново усещане за нас."


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АББА че и Дюран

    2 5 Отговор
    В старопиталища ли ще да са концертите?

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Roland JUNO 60

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "АББА че и Дюран":

    Държат се , може да са на години но са жизнени .Правят музика на стари години заради феновете . “ Ordinary World “ е също супер парче от ‘90 !
  • 3 сила

    4 0 Отговор
    КРАВАЙ 1985......
  • 4 Ейде на баня в Баден. Баден

    1 2 Отговор
    Да чакаме Кус. Кус и слушаме Дюран. Дюран
  • 5 Лудия меломан

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "АББА че и Дюран":

    Чалгарите в акция....Не бе, не си разбрал добре- Азис ще подгрява Софка в НДК. Бегай бръже си зЕми билетче за 1 ред, че да куфееш с идолите си. И после по-леко с пърцуцата в гаражо на Геле..