Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 08:54 1 272 7

"Страх" - българското предложение за "Оскар", със специална прожекция

  • страх-
  • филм-
  • оскар-
  • ивайло христов-
  • прожекция

Режисьорът и актьорският екип представиха заглавието, което тръгва по кината от 19 ноември

Филмът "Страх" на Ивайло Христов със специална прожекция в кино "Люмиер". Режисьорът и актьорският екип представиха заглавието, което тръгва по кината от 19 ноември. Филмът е и българското предложение за "Оскар".

Освен актьорския екип, на прожекцията дойдоха и много студенти на проф. Ивайло Христов. Филм, в който любовта среща страха, за да превърне героите в свободни хора, които отстояват своите ценности.

Страшното заглавие ще ни накара да се засмеем, защото разглежда по един много деликатен, на моменти и остър начин предразсъдъците на българското общество към бежанците и начинът, по който ги приемаме.

"Филмът трябва да ни излекува най-вече от страха, който е вътре във всеки един от нас, който ни пречи да бъдем отворени към новите хора, непознатите, различните, независимо дали е свят, религия. Най-вече да не се страхуваме да бъдем хора. Днес светът е разделен с толкова червени, зелени, оранжеви линии, това ми се струва безсмислено", заяви пред БНТ режисьорът проф. Христов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТВИС

    4 0 Отговор
    защо българските актьори са най-яловите на света (изключвме Мария)
  • 2 ТаУмВзе

    3 0 Отговор
    Чак сме си платили за неква злокобна Бозичка.
  • 3 Сандо

    4 0 Отговор
    Ще шашнем Холивуд с нашия принос към новите политкоректни директиви.А имаше времена в които се правеха филми,които те караха да се гордееш,че си българин.

    Коментиран от #4

  • 4 Не дей

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Сандо":

    ... да мислиш така, защото тогава беше "тоталитаризъм"!!!
  • 5 русенец

    4 0 Отговор
    Ако в главните роли няма чернокожа лесбийка или педал, член на оперно-филхармонично дружество, то филмът ще отпадне от подбора.:)
  • 6 Механик

    8 0 Отговор
    32-годишното безвремие, роди невероятно бездарие.
    Бях се зарекъл, да не гледам български филми, "създадени" след 90-та година, но онзи ден видях в тракера филма "ШИБИЛ" (от 19-та или 20-та година).
    Имах неблагоразумието да го изтегля и да му дам шанс за повече от 40 мин.
    Е ми какво да ви кажа. Сценарият до толкова променен и забъркан, че няма къде. Хайдутите с вид на брадясали джендъри дрънкат клишета като в американски екшън от 90-те години. Жените се държат като еманципирани АГБТ-активистки. Всички ядат с метални лъжици и вилици и си решат косите с четки от ДМ!
  • 7 Майката на костов

    2 0 Отговор
    Поредната соросоидна бълвоч! На всяка цена НЯМА да го гледам!