Last news in Fakti

8 Април, 2013 12:41 4 321 0

"Златен Кукерикон" за Геро и Анастасия Ингилизова

  • сатирата-
  • "златен кукерикон"-
  • спектакъл-
  • комедиен
"Златен Кукерикон" за Геро и Анастасия Ингилизова - 1
Анастасия Ингилизова получава наградата си от легендата Никола Анастасов. На другите кадри: Стоянка Мутафова със семейството на Калоянчев и Геро с отличието в компанията на колежката си Йорданка Стгефанова. Снимки: БГНЕС

Първите награди „Златен кукерикон“ произведоха своите първи лауреати по време на атрактивна церемония в Сатиричния театър снощи.

Наградата за мъжка роля в комедиен и/или сатиричен спектакъл получи Герасим Георгиев-Геро за превъплъщението си в Бай Ганьо от „Господин Балкански“ на Георги Данаилов в Младежкия театър „Н. Бинев“. Приз за женска комедийна роля за изпълнението си в „Декамерон“ на Диана Добрева по Бокачо в Театър „Българска армия“ отнесе Анастасия Ингилизова, която преди десетина дни бе удостоена и с „Икар“ от Съюза на артистите.

За най-добро представление „сатириците“ обявиха „Животът е прекрасен“ на Народния театър по Николай Ердман под режисурата на Александър Морфов, а наградата връчи Татяна Лолова, която припомни, че е свързана с тази трупа от основаването й преди 56 години.

Най-добър режисьор на първото издание на наградите обаче стана Бина Харалампиева за постановката си „Господин Балкански“. За най-надеждна млада сила в жанра бе определена Тея Сугарева за режисурата на "Мъртви души" по Гогол и Булгаков в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов".

Стоянка Мутафова изправи на крака голямата зала на Сатиричния театър, когато излезе на сцената, за да получи Специалната награда на името на великия Георги Калоянчев за принос към смеха в България. Статуетката й бе връчена от съпругата на Калоянчев - Валя, и големия им син Ивайло Калоянчев, който също е актьор в Сатирата.

Шеметната Стояна изрази съжаление, че Калата не е тук, за да види тези награди на актьорите и да им се радва. "Той вижда", увери я Ивайло Калоянчев. "Добре че по време на представянето ми казаха "Стихийно бедствие", такава съм. Няма разлика между мен и стихийните бедствия, даже ги обичам. Като чуя, че някъде е изригнал вулкан, ми става хубавичко отвътре", пошегува се голямата актриса и добави, че онзи, който подценява комедията, е прост човек.

Първото отличие „Златен кукеричан“, предназначено за творци на гафове от сферата на обществения, политическия, културния, спортния живот и т.н. сюжети, които вдъхновяват сатиричното изкуство, отиде при наш общинар, прочул се със закупуването на парцел от Луната. Почетен чан получи и полицаят, нашумял с изписването на "Ханку Брат”

Жанет Иванова и директорът на Сатирата Калин Сърменов бяха водещи на гала-вечерта, която премина под звуците на джаза в изпълнение на певиците от "Сентиментъл суингърс" и джазбенда на Националното музикално училище "Любомир Пипков".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА