Last news in Fakti

4 Декември, 2021 11:39 627 0

Една от най-великите любовни истории идва в България на 10 декември

  • уестсайдска история-
  • филм-
  • кино

Уестсайдска история" разказва за младите влюбени Мария и Тони, които са членове на две свирепи, враждуващи банди

Една от най-великите любовни истории идва в България на 10 декември - 1
Снимкa: Shutterstock

Една от най-великите любовни истории, в прочит на легендарния режисьор Стивън Спилбърг - "Уестсайдска история" ще бъде налична в кината от 10 декември.

Спилбърг застава начело на модерна кино адаптация на един от най-добрите и известни мюзикъли на всички времена. Резултатът - епично филмово събитие с неостаряваща, силна и вдъхновяваща история, поднесено зрелищно и пищно.

В специално видео зад кулисите, Спилбърг споделя, че за него е гордост и чест да работи по "Уестсайдска история" и то точно на този етап от забележителната си кариера. Наред с това именитият режисьор разкрива любопитни подробности за творческия процес и ни запознава с част от изключителните таланти, които обединяват сили, за да пресъздадат на екран по най-добрия възможен начин вълнуващата любов на Мария и Тони. Пред BBC режисьорът уточни, ме е държал актьорите да са с латиноамериканско потекло.

Базиран на едноименния мюзикъл на Артър Лорентс, Ленърд Бърнстейн и Стивън Зондхайм от 1957 г., който е вдъхновен от класическата романтична трагедия "Ромео и Жулиета" на Уилям Шекспир, "Уестсайдска история", разказва за младите влюбени Мария и Тони, които са членове на две свирепи, враждуващи банди - "Ракетите" и "Акулите", борещи се за контрол над суровите улици на Горен Уест Сайд в Ню Йорк. Докато съперничеството между двете банди ескалира с всеки изминал ден, любовта между Тони и Мария разцъфва и заплашва да разкъса на две целия квартал.

Сценарист е номинирания за "Оскар" и носител на "Пулицър" Тони Къшнър. Хореографията е дело на носителя на "Тони" Джъстин Пек, а легендарната музика на Ленърд Бърнстейн е изпълнена от Нюйоркския симфоничен оркестър, дирижиран от Майкъл Нюман и Густаво Дудамел. В ролите са Рейчъл Зеглър, Ансел Елгорт, Ариана ДеБос, Ана Изабел, Кори Стол, Брайън д"Аарси Джеймс, Къртис Кук, Дейвид Алварес и Рита Морено, която печели "Оскар" за ролята на Анита в оригиналния филм от 1961 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА